Klik hier voor
Archief
Categorieën

Buurtenergie Statenkwartier

Sinds begin 2016 wekken 208 zonnepanelen op het dak van het Museon stroom op. Een dertigtal wijkbewoners profiteert mee van deze zonnestroom als lid van de coöperatie Zon op Museon (ZoM). Blijkbaar werkt het succes aanstekelijk. BES heeft nu de kans 350 zonnepanelen te plaatsen op een ander prestigieus dak, namelijk dat van het World Forum. Grijp deze kans om ook zonnepanelen aan te schaffen.

Voor wie? Elke bewoner uit het Statenkwartier met en zonder eigen dak kan deelnemen door een of meer zonnepanelen aan te schaffen. Ook als u zelf al zonnepanelen heeft aangeschaft.

Wat houdt het in? Details worden nog uitgezocht maar op hoofdlijnen kunt u rekenen met: een zonnepaneel levert jaarlijks 250 kWh. De prijs per paneel all-in excl. BTW is eenmalig circa €250-300 Euro. U wordt lid van een coöperatie, die de stroom namens de leden verkoopt aan een energieleverancier. Uw opbrengsten worden jaarlijks bijgeschreven op uw energierekening.

Heeft u belangstelling? Stuur vrijblijvend BES een mail naar info@buurtenergiestatenkwartier.nl en we houden nu op de hoogte van verdere stappen. Een werkgroep is net gestart om het project uit te voeren.

Actueel nieuws vindt u ook op onze Facebookpagina

Buurtenergie Statenkwartier (BES) is een vereniging, die voortkomt uit een privé-initiatief van een aantal bewoners van het Statenkwartier. Aanleiding is de wens van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Een van de manieren om dat te bereiken is het verminderen van de uitstoot van CO2. Grootste veroorzakers van de uitstoot zijn woonhuizen, kantoren en het verkeer.

Buurtenergie Statenkwartier logoBuurtenergie Statenkwartier zet zich in om het Statenkwartier meer duurzaam te maken. Door te informeren over en te stimuleren tot het doen van maatregelen ter vermindering van het energieverbruik en het verbeteren van het binnenklimaat van woningen. Buurtenergie Statenkwartier werkt hiervoor samen met het Wijkoverleg Statenkwartier en andere bewonersorganisaties, de overheid en particuliere initiatiefnemers.

Heeft u ook belangstelling om de wijk meer duurzaam te maken, stuur dan een mail naar info@buurtenergiestatenkwartier.nl. Wij houden u dan op de hoogte van activiteiten en bijeenkomsten. Of nog beter, steun ons door lid te worden.

Buurtenergie Statenkwartier organiseert regelmatig bewonersbijeenkomsten. Via de agenda worden de data bekend gemaakt.

Documenten en berichten van BES:

Klik hier voor de pagina over Zon op World Forum

Informatiebladen over duurzame verbeteringen aan je woning:

   
  Nieuwsbrief

  Adverteerders
  Snel naar:

   

  WIJKREDACTEUREN GEZOCHT!

   

   

  Vind je het leuk om te schrijven over wat er allemaal in de buurt gebeurt?

   

  Klik hier voor meer informatie.