Het Wijkoverleg

Het Wijkoverleg Statenkwartier vertegenwoordigt de wijk en haar bewoners. We zijn er voor alle ruim 10.000 wijkbewoners. We zijn de schakel tussen het stadsdeel Scheveningen en alle Statenkwartierders. We maken samen plannen om onze wijk nog mooier, groener, socialer en duurzamer te maken.We informeren, inspireren en organiseren evenementen voor jong en oud.

Het bestuur van het wijkoverleg behartigt namens de bewoners de belangen van de wijk. Kijk hier voor meer informatie over onze doelstellingen en het werkgebied. Het voltallige bestuur is bereikbaar via wijkoverleg@statenkwartier.net en bestaat uit:

Marjolein de Jong | Voorzitter

Marjolein de Jong is sinds 2018 voorzitter van het Wijkoverleg Statenkwartier. Zij en haar partner Diemer wonen hier sinds 1999. Op de Aert van der Goesstraat runden zij een restaurant, net als een hotel-restaurant voorheen in het Limburgse. Vanaf 2002 was zij lid van de Haagse gemeenteraad (D66), tot 2010 en van 2014-2015. Van 2010-2014 was zij wethouder in Den Haag, met als portefeuille Internationale Zone, Binnenstad, Cultuur en Toerisme. Als bewoner ( en als raadslid en later wethouder) van het Statenkwartier was zij altijd betrokken bij diverse zaken die de wijk aangaan zoals de musea en de Internationale Zone. “Dat kan ook nu handig zijn”, zegt ze.

“Als voorzitter zit ik niet alleen voor en moet ik zorgen dat zaken goed lopen, maar onderhoud ik ook grensoverschrijdende contacten en ben ik verantwoordelijk voor het overleg met de gemeente. En al die zaken moeten goed gecommuniceerd worden naar de wijkbewoners”.

“Er blijft altijd genoeg te doen in het Statenkwartier en het is hier zeker prettig wonen Maar waar het uiteindelijk om gaat is dat we oog houden voor de inwoners, kortom de menselijke maat.”

Ottilie Cools | Secretaris

Ottilie Cools woonde tijdens haar middelbareschooltijd al in het Statenkwartier. Na haar studie Technische Informatica aaan de T.U. Delft en een ‘rondje wereld’ (reizen door Zuid-Oost Azië en Centraal Amerika en wonen in Reno NV, op Curaçao en Bali en vanaf 2000 ruim 18 jaar in  San Francisco CA) is ze eind 2018 met haar man en twee zonen weer in het Statenkwartier beland. 

Door een soort van expat-ogen kijkt zij naar Den Haag en in het bijzonder naar haar oude buurt, die zij nu zoveel meer kan waarderen. Het internationale karakter, de prachtig vernieuwde straten en goed onderhouden gebouwen, geven de wijk een bijzonder fijne sfeer. 

Ottilie zet zich dan ook graag in voor deze mooie wijk. Zij haakte al eerder aan bij het Communicatieteam en wil graag een brug slaan naar de expats in het Statenkwartier. Als secretaris hoopt ze het bestuur van het Wijkoverleg nog verder te ondersteunen.

Tim Hesselink| Penningmeester

Tim Hesselink woont sinds 2005 met veel plezier in het Statenkwartier. Hij heeft op verschillende adressen in het Statenkwartier gewoond en heeft daardoor de buurt vanuit verschillende delen leren kennen. Nu woont hij met zijn vrouw Anouk en twee kinderen Wies (12) en Loet (9) vlakbij de Fred. Hij houdt van sporten (tennis, golf, fietsen) en kookt ook graag. Tim is advocaat en fiscalist op het gebied van internationale handel en douane bij Kneppelhout Advocaten in Rotterdam. Daarnaast is hij docent op dit gebied aan verschillende universiteiten.

Binnen het wijkbestuur gaat Tim zich als penningmeester bezighouden met de financiën, maar hij vindt het ook interessant om mee te denken over ander zaken die spelen in onze wijk. De leefbaarheid van het Statenkwartier staat daarbij voorop.

Facturen aan: penningmeester@statenkwartier.net

Liselore Stuut | Communicatie

Liselore Stuut beheert de portefeuille Communicatie en is daarmee verantwoordelijk voor de communicatie naar alle wijkbewoners. Zij woont al bijna 20 jaar in het Statenkwartier en is sterk verbonden met Den Haag waar ze ook haar eigen PR-bureau runt. In haar vrije tijd is ze vaak met haar gezin te vinden in de wijk. Ook is ze altijd in voor een frisse duik in zee of een rondje hardlopen over het strand van Scheveningen.

Liselore wil zich inzetten voor meer meer activiteiten  voor jeugd en jongeren in het Statenkwartier. Door de krachten van jong en oud te bundelen gaat het bruisen in de wijk.

Patrick Beekhuizen | Groen en duurzaamheid

Patrick was voorheen de secretaris van het Wijkoverleg bestuur, maar beheert nu de portefeuille groen en duurzaamheid.

Hij is geboren en getogen in Den Haag en woont, na verschillende delen van de stad te hebben gezien, sinds 2017 in het Statenkwartier. Als echte Hagenees heeft hij een hart voor de stad en wil graag zijn kennis en ervaring inzetten voor de mooiste wijk van de stad. 

In zijn vrije tijd doet hij veel sport (hardlopen, tennis, fietsen) bezoekt hij graag concerten en houdt van reizen.

Martin Fikke | Verkeer en ruimtelijke ordening

Martin en zijn vrouw Christine wonen sinds 1987 in een van de mooiste straten van het Statenkwartier. Zij hebben twee volwassen zonen (34, 32) die nog regelmatig het thuishonk opzoeken. De belangstelling van Martin voor verkeer, mobiliteit en ruimtelijke ordening komt voort uit zijn studie als verkeerskundige in het toenmalige West-Berlijn. Martin heeft sindsdien in diverse managementfuncties gewerkt bij ministeries in Den Haag en overheidsorganisaties. Daar ging het vooral om grotere ICT-projecten en informatiemanagement. Toen hij in 2020 met pensioen ging, besloot hij zijn eerdere rol (2011-2017) als wijkbestuurslid weer op te pakken. Daarnaast zet Martin zich in als bestuurslid van ROVER Den Haag voor het belang van de reiziger in het openbaar vervoer.

Martin beheert de portefeuille Verkeer en ruimtelijke ordening en heeft samen met een aantal actieve wijkbewoners een werkgroep die zich bezighoudt met de vele thema’s die in onze wijk spelen rond mobiliteit, stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening. Door de diversiteit aan onderwerpen in onze mooie wijk (rijksbeschermd stadsgezicht!), zijn we steeds op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Heb je vragen over je directe leefomgeving in de wijk, of heb je een juridische, bestuurlijke of planologische achtergrond en wil je onze werkgroep versterken, neem dan gerust contact op met Martin.

Rebecca van Leeuwen | Kunst en cultuur

Rebecca van Leeuwen is geboren op de Denneweg en heeft lang met haar gezin in de Archipelbuurt gewoond. Sinds januari 2021 woont zij met haar man Wim Serlie in het Statenkwartier. Zij zag er tegenop te vertrekken uit haar vertrouwde buurt, maar heeft het nu erg naar haar zin, en neemt deel aan diverse activiteiten in de wijk.

Tot mei 2020 was zij als oprichter en algemeen directeur verbonden aan Rabarber, de theaterschool van Den Haag. Nu is zij in het bestuur verantwoordelijk voor de portefeuille Kunst en cultuur en hoopt daarbinnen meer verbinding te kunnen leggen met de jeugd en jong volwassenen uit het Statenkwartier. Het wijkbestuur van het Statenkwartier, en vooral deze portefeuille van het Wijkoveleg Statenkwartier, is voor haar een nieuwe uitdaging, waar zij zich graag voor in wil zetten.

Bestuurslid Statenkwartier Ontmoet en Doet

De procedure voor deze vacature is inmiddels afgerond. We verwachten binnenkort in de wijkvergadering de nieuwe kandidaat te benoemen.

© Copyright 2023 - Wijkoverleg Statenkwartier | Webdesign LOL Media Design en Twiet Creative