Veiligheid Statenkwartier

Buurtpreventie bevordert de veiligheid en de leefbaarheid en draagt bij aan het terugdringen van criminaliteit, vernielingen, overlast en zwerfvuil in de wijk. 

Buurtpreventieteam (BPT)

Het Buurtpreventieteam wordt gevormd door wijkbewoners. Deze extra ogen en oren in de wijk zijn belangrijk voor de politie en de gemeente. Het team heeft nauw contact met de wijkagent. De leden van het team willen bijdragen aan het prettige leefklimaat in de wijk. Zij letten op verdachte situaties en overlast en melden deze bij de politie. Zij kunnen buurtbewoners wijzen op inbraakgevoelige situaties. Zo nodig organiseert het team een bijeenkomst over veiligheid thuis en op straat voor wijkbewoners.

Anders dan veel buurtpreventieteams in Den Haag lopen leden van het team Statenkwartier niet structureel rondes in de wijk. Dat gebeurt alleen als daar een speciale reden voor is op verzoek van de wijkagent of om het bewustzijn voor bijvoorbeeld inbraakgevoelige situaties bij bewoners te verhogen.

Het team meldt gebreken in de openbare ruimte bij de gemeente. Het kan gaan om kapotte lantaarnpalen, verzakte stoepen, zwerfafval en ook over verkeersveiligheid bijvoorbeeld. Meldingen worden gedaan met de MyCleanCity-app.

WhatsApp-groep

Voor de veiligheid in het Statenkwartier heeft het team een WhatsApp-groep ingericht. Daarmee kunnen beheerders van de straatWhatsApp-groepen samen met de wijkagent snel verdachte situaties en andere informatie delen.

Groep aanmelden

Stuur een email aan buurtpreventie@statenkwartier.net als je ook een straatWhatsApp-groep wilt aanmelden (kan ook via WhatsApp) of tips wilt over het aanmaken van een groep in jouw straat.

Groep oprichten of uitbreiden

Heeft je straat nog geen WhatsApp-groep of wil je meer deelnemers werven, deel dan deze BPT flyer uit aan je buren! Download de BPT flyer en vul naam & nummer in van de beheerder. De flyer is standaard A4 formaat en dubbelzijdig: Nederlandse en Engelse versie.

Maandelijkse bijeenkomsten

Het team komt elke derde dinsdag van de maand bij elkaar in het Couvéehuis, Frankenslag 139. De wijkagent is daar ook bij. Wijkbewoners kunnen deze avond tussen 19.30 en 20.00 uur met de wijkagent zaken bespreken die hen bezighouden of daarover advies vragen.

Nieuwe leden

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wijkbewoners die ook meer willen bijdragen aan een veilige en leefbare wij kunnen zich melden bij Jolanda Letterie via het wijkoverleg@statenkwartier.net.

Politie

Wijkagent

Via de wijkagent houdt het Buurtpreventieteam nauw contact met de politie. Onze wijkagent Mike Roeleveld komt naar de maandelijkse bijeenkomsten en zit ook in de Wasbeer WhatsApp-groep.

Camerabeelden

De politie gebruikt vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, is een databank ‘Camera in Beeld’ gemaakt. Zo kan de politie sneller zien waar er in de buurt van een misdrijf mogelijk camerabeelden van de dader zijn. Je kunt je bewakingscamera aanmelden.

Aangesloten groepen

Adriaan Pauwstraat 1-24/29
Adriaan Pauwstraat 26-59
Antonie Duycstraat
Cornelis de Witlaan
Doornstraat 381-435
Doorstraat 168-170F (+ Pr. Mauritslaan 93D-H, 156D-F)
Frankenslag 294-306
Frederik Hendriklaan (BIZ de Fred)
Johan van Oldenbarneveltlaan
Sonoystraat
Statenplein
Ten Hovestraat
Van Aerssenstraat 1-76
Van Beuningenstraat 1-48
Van Beuningenstraat 49-100
Van Beverningkstraat 1-100
Van Beverningkstraat 101-296
Van Boetzelaerlaan 1-135
Van Boetzelaerlaan 124-314
Van Dorpstraat
Van Hoornbeekstraat
Van Slingelandtstraat
Van Weede van Dijkveldstraat (1)
Van Weede van Dijkveldstraat (tussen Fred en Van Bleiswijkstraat)
Vivienstraat

© Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier | Webdesign LOL Media Design en Twiet Creative