Buurtenergie Statenkwartier (BES) – Februari update

Algemene Ledenvergadering Buurtenergie Statenkwartier

Je bent van harte welkom om de algemene ledenvergadering van BES bij te wonen.

Datum: 3 maart 2024
Plaats: Couvéehuis, Frankenslag 139, Den Haag
Tijd: 13:30 – 16:00 uur

Programma

13:30 – 14:00 uur: Inloop
14:00 – 14.30 uur: Officiële deel:

  • Vaststelling Jaarverslag 2023, winst- en verliesrekening en de balans, en de bevindingen van de kascommissie
  • Vaststelling Jaarplan en begroting 2024
  • Herbenoeming secretaris.

14:30 – 15:30 uur: Inhoudelijk programma. Tijdens dit onderdeel zullen de energieadviseurs van BES een presentatie houden. Ze nemen ons mee in de belangrijkste energie-adviezen die ze afgelopen jaren gaven aan bewoners van het Statenkwartier, en laten zien wat ze ervan geleerd hebben. Daarnaast is er aandacht voor de mogelijkheid van deelauto’s in het Statenkwartier.
15:30 – 16:00 uur: Borrel

Bekijk de stukken op onze website.

Oproep

Het BES bestuur zoekt wijkbewoners die het leuk vinden om met ons mee te denken. Er is nog veel werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat het Statenkwartier in 2030 klimaatneutraal is. Heb je goede ideeën en zin om met ons mee te denken over manieren om het Statenkwartier en onze huizen te verduurzamen, mail dan naar: info@buurtenergiestatenkwartier.nl

BES zat aan de Klimaattafel van de gemeente

Volgens het Haags Klimaatakkoord wil Den Haag in 2030 klimaatneutraal zijn. Om hieraan bij te dragen, organiseerde de stichting Duurzaam Den Haag Klimaattafels voor burgerinitiatieven. Er waren 4 thematafels: Energie transitie, Circulaire economie, Duurzame leefomgeving en Duurzame mobiliteit. De leden van de thematafels kwamen 2 sessies bijeen, in september en december 2023. BES deed hieraan mee. Tijdens de eerste sessie zijn er ideeën en behoeften geïnventariseerd. Wat kunnen wij als bewoners voor initiatieven ontwikkelen, wat doen we al, wat hebben we nodig? Tijdens de tweede bijeenkomst werden de ideeën omgezet in concrete plannen. Zo maakte de Duurzame mobiliteitstafel afspraken om te streven naar een jaarlijkse verdubbeling van het deelautogebruik in Den Haag en het stimuleren van duurzame bewonersmobiliteit.

Bekijk het verslag van de bijeenkomst in september.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.