Nieuws vanuit het Buurt Preventie Team (BPT)

Afgelopen maand (van 16 januari 2024 tot 21 februari) zijn er vanuit het Statenkwartier de volgende incidenten gemeld bij de politie:

  • 10 diefstallen, vooral uit auto’s, vooral uit het merk BMW en andere auto’s vanuit het duurdere segment. Ontvreemd werden vooral de navigatiesystemen en spiegels.
  • Overlast van jeugd en jongeren lijkt iets toe te nemen, de toename is vooral tijdens de pauzes van de scholen in onze wijk.
    Er is bij de politie een jeugd BOA aangenomen en op het Maris College is het jeugd- en jongerenwerk van Welzijn Scheveningen aangesteld.
  • 3 verkeersongevallen op de Stadhouderslaan, de Statenlaan en de Frederik Hendriklaan, vooral materiële schade
  • 3 x diefstal fiets
  • 1 x diefstal motor
  • Parkeeroverlast op de Frederik Hendriklaan
  • Fietsen op de Frederik Hendriklaan die onjuist geparkeerd staan.

Bij het BPT kwamen vragen binnen over het melden van geluidsoverlast. Het melden van geluidsoverlast kan op het meldpunt woonoverlast op de website van de gemeente. Meld de overlast en maak ook geluidsopnames. Bij stelselmatige en meerdere meldingen kan een dossier aangelegd worden.

In de maand maart 2024 zal wijkagent Floortje van Lieshout de taken van onze wijkagent Mike Roeleveld op zich nemen.

 Vanuit de Handhaving komt de volgende opmerking: de kliko’s voor het groen en papierafval mogen na zonsondergang op de straat (openbare ruimte) worden gezet. Als de kliko eerder of altijd op de straat/openbare ruimte staat, kan dit een boete opleveren.

Gebruik de app, MycleanCity, om melding te maken van straatafval e.d.
 
Elke derde dinsdag van de maand vergadert het BPT vanaf 19.30 uur in ‘het Couvéehuis. Bij deze bijeenkomsten ben je welkom en kun je vragen stellen. Vaak is dan ook onze wijkagent aanwezig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.