Buurtenergie Statenkwartier (BES) organiseert bewonersbijeenkomsten drie maal per jaar, het wekelijks spreekuur en de ‘BESte buurman’ energieadviseurs.

De vereniging komt voort uit een initiatief van een aantal bewoners van het Statenkwartier. Aanleiding was de wens van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Een belangrijke manier om dat te bereiken is het verminderen van de uitstoot van CO2. Grootste veroorzakers van de uitstoot in onze wijk zijn het energiegebruik in de woonhuizen, kantoren en het (niet elektrische) verkeer. Buurtenergie Statenkwartier zet zich in om het Statenkwarti

er duurzamer te maken. Door te informeren over en te stimuleren tot het treffen van maatregelen ter vermindering van het energiegebruik, opwek van duurzame energie en het verbeteren van het binnenklimaat van woningen. Buurtenergie Statenkwartier werkt hiervoor samen met het Wijkoverleg Statenkwartier en andere bewonersorganisaties, adviesbureaus, de provincie en de gemeente en particuliere initiatiefnemers.


Interesse? Meedoen?

Heeft u ook belangstelling om de wijk meer duurzaam te maken, stuur dan een mail naar info@buurtenergiestatenkwartier.nl. Wij houden je dan op de hoogte van activiteiten en bijeenkomsten. Of nog beter, steun ons door lid te worden. De kosten bedragen € 20 per jaar. Buurtenergie Statenkwartier organiseert regelmatig bijeenkomsten waarop kennis en ervaring uit onze eigen wijk worden gedeeld. Via de agenda en de nieuwsbrief worden de datums bekend gemaakt. Actueel nieuws vind je ook op onze Facebookpagina. Als u lid bent, kun je energieadvies krijgen van onze energieadviseurs, de infraroodcamera lenen voor het opsporen van warmtelekken of de elektriciteitsgebruikmeter lenen.

Wekelijks spreekuur! Als je meer informatie wilt over BES of de acties… als je ondersteuning wilt bij het verduurzamen van je woning … als je je ideeën wilt delen … kom naar het wekelijkse spreekuur in Doppio Espresso, Frederik Hendriklaan 137. Iedere zaterdag van 09.00 – 12.00 uur, wij bieden u de koffie of thee aan!

Wat is BES? Wij zijn georganiseerd als vereniging. Opgericht in 2013, nu ruim 130 leden. Als u interesse hebt kun je de statuten inzien. We zijn ANBI erkend, zodat je belastingvrij kunt doneren. Het bestuur wordt gevormd door Agnes Dallneijer (voorzitter), Annelies van Ewijk (secretaris), Theun de Graaf (penningmeester) en Mirke Beckers (lid, communicatie).

AVG Uiteraard houden we ons aan de privacy richtlijnen en gaan we zorgvuldig om met jouw gegevens, zoals adres en energieverbruik. Zodra je interesse toont in BES of deelneemt aan een actie, gaan we er vanuit dat u toestemming geeft de nieuwsbrief te ontvangen en dat we jouw gegevens aan de (commerciële) partij met wie we samenwerken mogen overhandigen om je van de gewenste specialistische informatie te voorzien.

Documenten

Gerelateerde artikelen