Wijkoverleg wil duidelijkheid over bewonersparkeren World Forum

Vorig jaar hebben het Wijkoverleg Statenkwartier en Bewonersoverleg Duinoord met de gemeente succesvol samengewerkt aan het project ‘Bewonersparkeren WorldForum’.

Eind april 2022 werd de pilot na 6 maanden succesvol afgerond. Volgens de evaluatie (juni ’22) wilde bijna 90% van de deelnemers ‘op afstand’ blijven parkeren en spraken zij zich uit voor een permanente voortzetting van deze succesvolle pilot.

Leden van de respectievelijke werkgroepen en bestuursleden van beide wijkorganisaties worden regelmatig aangesproken op voortzetting van deze proef met bewonersparkeren. Ook in het kader van het plan voor de vegroening van de Prins Mauritslaan van de Groene Kansen Statenkwartier en het verlagen van de parkeerdruk in onze wijk kan bewonersparkeren in het WorldForum een uitstekende oplossing bieden. Hierdoor zal er meer ruimte op straat ontstaan voor andere activiteiten, zoals meer groen, terrassen, fietsparkeren of speelgelegenheden voor kinderen.

We weten uit onze recente wijkenquete dat onze wijkbewoners daar maar al te graag een bijdrage aan willen leveren en graag willen meedenken. De gemeente heeft echter tot op heden nog steeds niet duidelijk gemaakt óf en wanneer er een vervolg op deze pilot komt. Om iets meer druk op de ketel te zetten, hebben het Wijkoverleg Statenkwartier en het Bewonersoverleg Duinoord deze week een brief gestuurd naar wethouder Anne Mulder.

Lees de volledige brief hier: 230702 brief bewonersparkeren
We kijken reikhalzend uit naar de reactie van de wethouder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.