Nieuwe bewoner of expat in het Statenkwartier?

Ben je onlangs in het Statenkwartier komen wonen? Hartelijk welkom! We hopen dat je je snel thuis zult voelen in onze gezellige wijk. Ons platform kan je hier hopelijk ook bij helpen. We zetten even wat tips voor je op een rij:

 • Op zoek naar een school, tandarts of kerk? Kijk hier op de pagina met handige links voor allerlei organisaties die in onze wijk te vinden zijn.
 • Wijkborrel: wil je kennismaken met buurtbewoners? Kom dan naar de gezellige wijkborrel in De Sien. Deze wordt iedere laatste dinsdag van de maand gehouden (zie agenda). Consumpties op eigen kosten.
 • Activiteiten: Er worden allerlei activiteiten georganiseerd in onze wijk. Op deze website vind je o.a. informatie over de Kunstroute, Muziekroute, Walking Diner, Halloween, de Groene Kansen Statenkwartier, de BES en de BAS. De BES houdt ook elke zaterdagochtend spreekuur bij Doppio. Wil je je huis verduurzamen? Dan ben je bij hen aan het goede adres!
 • Buurt- en straatfeesten: In vrijwel elke straat wordt er jaarlijks een straatfeest of buurtfeest gehouden. Ook zijn er straten die een speelstraat voor de jeugd organiseren. Vaak gaat de communicatie via een WhatsApp groep van je straat. Check bij je buren hoe je daar aan toegevoegd kunt worden.
  Wil je zelf een straatfeest organiseren? Neem dan contact op met de Gemeente Den Haag. Zij geven subsidie voor dergelijke initiatieven van buurtbewoners. Kijk voor meer details op de pagina van de gemeente over activiteitensubsidieaanvraag.
 • Buurtpreventieteams: samen houden we onze wijk veilig. Daarom zijn er per straat/buurt diverse buurtpreventieteams opgezet. Wil je weten of er in jouw straat al een buurtpreventieteam is, kijk dan hier. Wil je zelf een buurtpreventieteam opzetten neem dan contact op met.. Heb je vraag een melding? Neem contact op met onze wijkagent Yvonne of bel naar de politie. Je wordt dan snel doorgeschakeld naar het kantoor voor Stadsdeel Scheveningen.
 • Wijkcentrum: In het Couveehuis op de Prins Mauritslaan worden dagelijks vele activiteiten en cursussen voor jong en oud georganiseerd. Kijk hier voor het actuele aanbod.
2 antwoorden
 1. Mariëtte de Vos zegt:

  Wijkborrel: wil je kennismaken met buurtbewoners? Kom dan naar de gezellige wijkborrel in De Sien. Deze wordt iedere laatste donderdag van de maand….

  Moet dit niet op “dinsdag” zijn, dan is het de 26ste juli ?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.