Geen containertuintjes voor het Statenkwartier

In maart hebben hebben we aangekondigd dat de gemeente het voornemen had om door de stad heen een aantal extra containertuintjes te plaatsen. Containertuintjes worden geplaatst om een ondergrondse afvalcontainer (ORAC). Het is een een effectief middel tegen het bijplaatsen van afval naast de containers en voegt bovendien groen toe aan de straat.
In totaal zijn er aan het stadsdeel Scheveningen zes containertuintjes toegewezen. Dit is zeer beperkt. Helaas zijn er daarvan op dit moment geen bestemd voor het Statenkwartier. De selectiecriteria waren onder meer het ambassadeursschap maar ook de hoeveelheid groen in de directe omgeving en de locatie van de containers. Het aantal tuintjes was beperkt en locaties buiten de wijk hebben op basis van deze criteria helaas voorrang gekregen.
Vanuit het wijkoverleg houden wij uiteraard vinger aan de pols om te zien of er in de toekomst andere mogelijkheden komen om containertuintjes naar de wijk te halen.
2 antwoorden
 1. Koen Limperg zegt:

  Kunnen wij het initiatief niet ondersteunen door een of meer containertuintjes te adopteren/ sponsoren? Daar zijn buurtbewoners vast wel voor te porren.

  Beantwoorden
  • De Redactie zegt:

   Beste Koen, we zijn als Wijkoverleg in gesprek met het stadsdeel of wij in de volgende ronde een aantal containertuintjes voor onze wijk te bemachtigen. Zodra er meer bekend is zullen we een update geven.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.