Geen trams meer op de Prins Mauritslaan

Afgelopen week heeft de firma Van Gelder de bovenleidingen van de trambaan op de Prins Mauritsplein en de Frederik Hendriklaan verwijderd. De nieuwe tram 16 zal alleen nog via de Statenlaan gaan rijden. Momenteel zijn de werkzaamheden al in volle gang. Wil je weten wat dit betekent? Klik hier voor alle informatie.

Door de verdwijning van de keerlus op de Prins Mauritslaan komt er ruimte vrij op de Prins Mauritslaan. De Groene Kansen Commissie Statenkwartier heeft een plan uitgewerkt om deze ruimte te gaan benutten.

Zie je het voor je? Een groene wandelpromenade door het Statenkwartier, een buitenruimte waar bewoners elkaar wandelend, tuinierend of spelend kunnen ontmoeten. Dat is een grote meerwaarde voor onze wijk, zeker nu de zomers warmer worden, we ons zorgen mogen maken over wateroverlast en de verstening dringend teruggedrongen moet worden.

Dit biedt kansen voor de realisatie van zo’n groene zone, die ook nog eens past bij het oorspronkelijke ontwerp van de wijk. Een groep betrokken wijkbewoners heeft daarom de Groene Kansen commissie Statenkwartier (GKS) in het leven geroepen. Deze is actief bezig met plannen voor een groene wandel- en leefstrook over de Prins Mauritslaan, doorlopend naar andere straten en wijkdelen.

Heb je zelf ideeën of wil je graag meedenken? Neem dan contact op met wijkoverleg@statenkwartier.net

Speciaal voor journalisten:

Heb je vragen  over de Groene Kansen Statenkwartier, neem contact op met Marielle van der Ven, initiatiefnemer van de Groene Kansen Statenkwartier: 06-24236579

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.