Oprichting Stichting Couvéehuis Statenkwartier een feit

Welke bewoner van het Statenkwartier (en daarbuiten!) kent het Couvéehuis niet? Het mooie pandop de hoek van de Frankenslag en de Prins Mauritslaan ontvangt 1200 frequente bezoekers, die deelnemen aan de ongeveer 140 verschillende activiteiten. Ruim 100 vrijwilligers zijn aan hetCouvéehuis verbonden om bijvoorbeeld les te geven op vele terreinen, kookprojecten te realiseren of om maatschappelijk werk te doen o.a. voor wijkbewoners. Kortom het Couvéehuis vervult een cruciale rol als centrale locatie voor vrijwilligerswerk en ontmoetingsplek in de wijk Statenkwartier.

Het was dan ook behoorlijk schrikken toen 2 jaar geleden het bericht rondging dat de gemeente Den Haag als hoofdsponsor/subsidieverstrekker van Welzijn Scheveningen, de subsidie voor het Couvéehuis wilde intrekken. Meteen ging het wijkoverleg samen met Welzijn Scheveningen tegen dit voornemen in verweer. En met succes, want de gemeente en Welzijn Scheveningen vond budget voor het Couvéehuis, maar met de opdracht aan de wijk en Welzijn Scheveningen om een structuur te vinden voor de ontwikkeling van activiteiten die op steun (als vrijwilliger of anderszins) en deelname door wijkbewoners kunnen rekenen.

Om dit werk handen en voeten te kunnen geven is op 13 juni jl. door het Wijkoverleg Statenkwartier en Welzijn Scheveningen de stichting Couvéehuis Statenkwartier- kortheidshalve SCS te noemen -opgericht. Het doel van SCS is om de wensen en initiatieven in de wijk te inventariseren en in overleg met Welzijn Scheveningen om te zetten in activiteiten die worden opgenomen in concreteactiviteiten kalender/agenda van het Couvéehuis.
Het eerste werk van SCS zal bestaan uit het opzetten van een communicatielijn o.a. via de  nieuwsbrief van het wijkoverleg én van een eerste peiling naar wensen, initiatieven en
vrijwilligersinzet, in de wijk die zouden passen in het Couvéehuis. Dit alles natuurlijk in nauw overleg en met gebruikmaking van de staf van het Couvéehuis en het Wijkoverleg.

In het najaar moeten de eerste stappen zijn gezet zijn en hopelijk kunnen we dan volgend jaar de eerste resultaten zien van deze nieuwe aanpak. ‘Wij’ zijn nu nog de bestuursleden van SCS bij de oprichting, te weten Koen Baart vanuit Welzijn Scheveningen als voorzitter, Jolande Letterie vanuit het Wijkoverleg als penningmeester en Menno Horning vanuit de vrijwilligers van het Couvéehuis als secretaris. Je hoort van ons zodra we de uitslag van de inventarisatie van de wensen en initiatieven vanuit de wijk hebben verzameld en als we nieuws te melden hebben.

Lees hier meer over het Couvéehuis.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.