Wordt gastgezin met AFS en haal de wereld in huis!

Zoals ieder jaar zoekt AFS Intercultureel Leren enthousiaste gastgezinnen om tijdens het schooljaar een buitenlandse scholier in huis te nemen. De jongeren komen vanuit de hele wereld en gaan hier naar school, leren Nederlands en ontdekken ons land en onze cultuur. Alle soorten gezinnen zijn welkom in welke samenstelling dan ook!

Je geeft je gastdochter of -zoon kost en inwoning en een warm nest. De medische kosten, verzekeringen en reiskosten worden vergoed. Kijk op de website www.afs.nl/host-an-AFSer/

Wat doet AFS?

AFS Nederland –  www.afs.nl – wisselt sinds 1947 jongeren uit. Het is een van de oudste organisaties die dat doet en stond vroeger bekend onder de naam American Field Service.
De deelnemers zijn tussen de 15-18, gaan naar school, leren de taal en wonen in een gastgezin. Wereldwijd gaat het om meer dan 12000 jongeren in 60 landen. Er komen ieder jaar een kleine 70 scholieren naar Nederland waar AFS dus leuke gastgezinnen voor zoekt. Na aanmelding vindt er een gesprek plaats om te kijken of het een passend gezin is. Maar er vertrekken ook ieder jaar Nederlandse jongeren voor een jaar naar een highschool. De VS zijn populair, maar AFS’ers zwermen over de hele wereld uit! In al die landen worden, net zoals hier in Nederland, ook gastgezinnen gezocht. Behalve een kleine staf wordt alles door vrijwilligers gedaan.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.