Woensdag 22 maart inloopavond herinrichting Fred ca. UPDATE

Op woensdag 22 maart as van 17.00 – 20.00 uur heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van de Frederik Hendriklaan, de Aert van der Goesstraat en de Willem de Zwijgerlaan. Iedereen uit Statenkwartier is welkom. Tot zover kan de Wijkvereniging alleen maar instemmen met dit initiatief van de gemeente.

 

Inloopavond is helaas op een locatie buiten onze wijk

“Tot zover”, want de door de gemeente aangewezen locatie doet eerder vermoeden dat men het liefst zo min mogelijk mensen uit onze wijk ontvangt. De keuze is namelijk gevallen op Muzee Scheveningen in de Neptunusstraat 90 / 92 / 94. Dat is, ja u leest het goed, ver, ja heel ver buiten onze wijk in het oude Scheveningen.

UPDATE: De gemeente heeft dinsdagavond 14 maart in een bijeenkomst van de werkgroep erkend dat de wijze waarop de inloopavond van 22 maart door haar is georganiseerd beslist geen navolging verdient. Dat geldt zowel de locatie (ver buiten de wijk) als de informatieverstrekking (lang niet iedereen heeft een uitnodiging in de brievenbus gekregen terwijl dit onderwerp wel de gehele wijk aangaat).

Het is echter te laat om nu nog iedereen te informeren over een alternatieve locatie en een ander tijdstip. De inloopavond gaat dus “gewoon” door. In de tussentijd komt er een extra poging vanuit de gemeente om iedereen te informeren over deze bijeenkomst.

Voor wie om wat voor reden dan ook niet kan: niet getreurd, er komt later een nieuwe bijeenkomst voor alle wijkbewoners met verder uitgewerkte plannen voor de Fred ca.

Maar dan zoals gezegd:

 • binnen onze wijk
 • met een tijdige uitnodiging
 • voor alle bewoners in het Statenkwartier.

 

6 antwoorden
 1. Hanne Sons zegt:

  Helaas ben ik 22 maart de stad uit. Toch graag commentaar maar dus schriftelijk.
  Ik lees in het schetsontwerp: een ononderbroken doorloop van voetgangers, maar ook: meer ruimte voor terrassen.
  Nou gun ik iedereen zijn of haar espresso, ijsgelik of wat voor versnaperingen buiten, maar vorige zomer was het echt niet normaal zoals de koffie-, ijs- of wat voor toko’s dan ook de stoep confisceerden. Vaak bleef er slechts een meter vanaf de stoeprand over om langs te lopen. Ik liep op gegeven moment met een oudere buurvrouw die met een rollator loopt, we moesten oversteken omdat het voor haar te smal was om langs te gaan (ijstent naast Koot, met lange banken, waar ook nog krukken naar gezet worden en fietsen geparkeerd)!
  De winkeliers zullen de omzet vast opwindend vinden, maar ik ga sowieso niet graag meer op zaterdag de Fred op. En al helemaal niet in de zomer!

  Beantwoorden
 2. Eindredacteur zegt:

  Dat “belemmeren van een normale doorgang” is precies wat we aan willen pakken door een scherpe scheiding aan te brengen tussen uitstalling en loopruimte. Met natuurlijk een loopruimte die ruim voldoende is, ook voor mensen met een rolstoel of rollator. Markering met een ander soort bestrating is daarbij een optie. Zo’n scheidng is zowel in het belang van winkeliers als van winkelend publiek.

  Beantwoorden
 3. Jonathan Talbott zegt:

  Waar zijn de beloofde verkeersveiligheid verbeteringen bij de kruising Willem de Zwijgerlaan en Fred gegaan? In de plannen blijft de kruising hetzelfde als het nu is: gevaarlijk. Geen stoplicht, geen rotonde.
  We hebben gehoord dat één bepaalde vastgoed ontwikkelaar tegen een rotonde is. Er zijn fietsers en rijders, die eigenlijk in de wijk wonen, die vóór een rotonde zijn. Tellen ook onze stemmen?

  Beantwoorden
 4. Eindredacteur zegt:

  De verkeersveiligheid van het gehele traject Frederik Hendriklaan – Aert van der Goesstraat en Willem de Zwijgerlaan staat bij de wijkorganisatie hoog op de agenda. De Fred krijgt wordt in de plannen zoals die er nu in concept liggen een max 30 km zone met ook nog eens snelheidsremmende fysieke maatregelen. De kruising met de Willem de Zwijgerlaan wordt ook fysiek aangepast met het oog op de verkeersveiligheid, maar het idee van een rotonde is verlaten. Belangrijke reden daarvoor is het behouden van de fysieke eenheid van de Frederik Hendriklaan: een rotonde zou daar een forse barrière in worden, zowel fysiek als visueel. Door de maatregelen zoals genoemd hiervoor en de aanpassing van de kruising zelf wordt een belangrijk verkeersveiliger situatie gecreëerd. Ons voorlopig standpunt is dat aldus een verantwoorde afweging van belangen heeft plaatsgevonden, maar de verdere detaillering zal daarin pas echt uitsluitsel geven. Het is in ieder geval zeker niet zo dat de belangen van de winkeliers zwaarder hebben gewogen dan het item verkeersveiligheid. Ook van winkelierszijde is aangegeven dat er groot belang wordt gehecht aan een voor alle weggebruikers veiliger winkelstraat. Dat is ook een onderdeel van de attractiviteit.

  Beantwoorden
 5. Roel zegt:

  Ik vind het een prachtig ontwerp. Er wordt goed rekening gehouden met parkeergelegenheid, uitstraling en veiligheid.
  Een aantal vragen:
  – Is er gesproken over betaald parkeren op de Willem de Zwijgerlaan?
  – Wanneer verwacht met te kunnen starten?
  – In het schetsontwerp op blz 14 worden ORAC’s etc aangeven maar zie ze niet op het kaartje?

  Beantwoorden
 6. Eindredacteur zegt:

  Dank voor de positieve reactie. We zijn op de goede weg vwb het gerealiseerd krijgen van belangrijke items zoals meer veiligheid en betere mogelijkheden voor wandelend publiek.
  – Betaald parkeren blijft in de plannen voor de herinrichting van de winkelstraten beperkt tot de Fred en de Aert van der Goes. Maar de wijkorganisatie is een voorstander van betaald parkeren in geheel Statenkwartier met daaraan gekoppeld een vergunningensysteem voor bewoners. Mede omdat in oud Scheveningen dit jaar nog betaald parkeren wordt ingevoerd en de druk op ons Statenkwartier vwb gratis parkeren daarmee (verder) zal oplopen. Met alle ongemakken voor bewoners.
  – De verwachting is dat de herinrichting eind 2018 van start gaat. Maar dan moet echt alles meezitten.
  – Ondergrondse containers zullen tzt ook in onze wijk geplaatst worden. Locaties zijn een punt van nadere studie door de gemeente.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.