Woensdag 18 april: wijkvergadering 20.00 uur

Op woensdag 18 april om 20.00 uur in het Couvéehuis is er de halfjaarlijkse wijkvergadering. Naast wetenswaardigheden uit de diverse portefeuilles is het hoofdthema deze keer een haalbaarheidsonderzoek naar duurzame energiebronnen ter vervanging van ons aardgas. Iedereen uit de wijk is welkom.

Nu zult u wellicht denken: dat duurt nog zo lang dat we van het aardgas af moeten, dat zie ik tegen die tijd wel. Dat is nu juist waarom we nu al onderzoek daarnaar moeten doen. Want vroeg of laat staat u voor investeringen om uw energievoorziening voor warm water, koken en verwarming thuis gaande te houden. Maar weer hetzelfde systeem, of alvast inspelen op de nieuwe ontwikkelingen?

 

 

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen maakt niet alleen uw keuze gemakkelijker en meer toekomstbestendig, maar scheelt u ook in uw portemonnee.

Nu al staat vast dat, na de officiële agenda, er weer gelegenheid is voor een hapje en een drankje. Een goede gelegenheid om oude contacten te hernieuwen en nieuwe wijkbewoners te leren kennen.

Hier de link naar de Agenda voor 18 april en het Jaarverslag en de Jaarrekening 2017:

agenda wijkvergadering 18 april 2018

def jaarverslag en rekening 2017 Statenkwartier

4 antwoorden
 1. J. Bakker zegt:

  Op welke kosten moet ik rekenen als ik “van aardgas los” wil??
  Uiteraard zijn dat ten eerste de persoonlijke kosten als bijv. de vervanging van potten en pannen. Die hebben al een ronde bodem en passen daarom niet op een electrisch fornuis.
  Verder denk ik ook aan de kosten die een netbeheerder mij nu nog niet in rekening brengt maar wèl in de toekomst. Indien ik zelf zonnepanelen heb en die energie niet gebruik, gaat die naar een externe figuur, via mijn electrische aansluitleiding. Daarbij treedt verlies op. Als ik daarna die energie weer afneem, treedt er opnieuw verlies op. Sinterklaas zal dat niet betalen; die kosten komen op mijn rekening. Er ligt voor miljarden Euro’s aan gasleidingen in de grond. Die moeten versneld worden afgeschreven: wie betaalt die kosten? Standaard uitdrukking: Sijmen betaalt!

  Beantwoorden
 2. Mieke Kosters zegt:

  Wijkoverleg: voorgesteld agendapunt: betaald parkeren.
  Na enige maanden betaald parkeren lijkt een evaluatie wel op zijn plaats. Betaald parkeren in de haven is pas na zes uur, Op het Zwarte Pad hoeft zelfs helemaal niet in de winter betaald te worden. Waarom dan het Statenkwartier belasten met betaald parkeren van 13.00-24.00 het hele jaar door?De reden zou zijn “overflow” van het strand te vermijden. Dit lijkt niet logisch. Voorstel is gereduceerde parkeertijd aan te vragen bij de gemeente. Sluit het winterseizoen uit, start betaald parkeren pas na zes uur ’s avonds. Voor zes uur ’s avonds zijn er zo-wie-zo genoeg parkeerplekken. Het zou mooi zijn als het Wijkbestuur dit kan co-ordineren naar de gemeente toe. Nu worden kinderen met aanhang, overige familie en vrienden onnodig belast.

  Beantwoorden
 3. Eindredacteur zegt:

  De door de gemeente beloofde integrale evaluatie van het betaald parkeren staat gepland voor eind 2018. Tot die tijd zijn geen fundamentele wijzigingen mogelijk, aldus de gemeente. Wij hebben van de gemeente de toezegging dat Statenkwartier bijtijds wordt geïnformeerd over de wijze van evaluatie. Voor het wijkbestuur is het daarbij wezenlijk dat wijkbewoners hun stem kunnen laten horen richting gemeente bij de evaluatie.

  Beantwoorden
 4. Annemieke Hillen zegt:

  Ik sluit me aan bij Mieke Kosters en zou de parkeertijd nog iets strakker voorstellen; 17 – 21 uur is lang genoeg om overlast uit de haven te voorkomen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.