Blowverbod ook in delen Scheveningen

Op 13 plekken in Den Haag, waaronder 4 plekken in stadsdeel Scheveningen, is het vanaf nu verboden om softdrugs te gebruiken in de openbare ruimte. Deze maatregel moet de overlast tegengaan. De afgelopen jaren kwamen er bij de gemeente uit verschillende stadsdelen veel klachten binnen over stank- en geluidsoverlast door blowende mensen. Om die overlast te verminderen is nu voor 13 plekken een blowverbod ingesteld.

 

Blowverbod

Het blowverbod geldt voor een periode van twee jaar. Daarna wordt de maatregel beoordeeld. Wel bekijkt de gemeente elk half jaar of er aanpassingen nodig zijn op het verbod. De politie doet de handhaving van het blowverbod. Wie het verbod overtreedt, kan een boete krijgen. In april krijgen overtreders nog een waarschuwing. Zo krijgen mensen de tijd om aan de maatregel te wennen.

Informatiecampagne

Samen met de politie start de gemeente een online en offline informatiecampagne.

Zo worden flyers verspreid bij coffeeshops, voorzieningen voor dak- en thuislozen en andere belanghebbende organisaties. Bij verschillende hotels en hostels komt ook een Engelstalige flyer te liggen.

De plekken in Scheveningen zijn:

  • Kuststrook. Omsloten door en inclusief Strandweg, Gevers Deynootweg, Adriaan Maasplein, de gehele Zeekant, Rederserf, Noordelijk havenhoofd, Zwarte Pad.
  • Haringkade. Omsloten door en inclusief Badhuiskade, Juriaan de Kokstraat, Havenkade, Neptunesstraat, Seinpostraat, Rijslag, Kapelplein, Kapelweg, Nieuwe Duinweg, Haringkade.
  • Groot Hertoginnelaan, Eline Vere park, omsloten door en inclusief de Carnegielaan, Groot Hertoginnelaan, Tobias Asserlaan, Johan de Witlaan, Alexander Gogelweg, Andries Bickerweg en Koningin Emmakade.
  • Gebied Tesselseplein en de binnen een afstand van 50 meter gelegen straten en andere openbare ruimte.

 

Ter informatie hierbij het hele artikel: https://dagblad070.nl/blowen-is-nu-verboden-op-deze-13-plekken-in-den-haag/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.