Donderdag 19 april: Young Impact verbindt jong en oud

Donderdag 19 april komen 24 leerlingen van het Cals College uit IJsselstein voor Young Impact in actie door 20 ouderen de dag van hun leven te bezorgen in Madurodam. Young Impact is een landelijke jongerenbeweging die niet gelooft in wachten tot je volwassen bent om wat voor de wereld te betekenen. De leerlingen van het Cals College hebben deelgenomen aan het programma van Young Impact en zelfstandig geld ingezameld om zo de ouderen een leuke dag te bezorgen inclusief lunch en vervoer. 

De keuze voor Madurodam was snel gemaakt, aldus Isa: “We wilden naar Madurodam, omdat ouderen niet veel meer buiten komen en daarom niet meer veel kunnen zien van ons land. Daarom nemen wij hun mee naar Nederland in het klein. Madurodam is leuk voor ons, maar ook voor de oudjes!”. “Ik heb er enorm veel zin in”, vertelt Hamza, één van de initiatiefnemers op wie de quote van Martin Luther King veel indruk maakte en hem motiveerde om in actie te komen “Het is altijd het juiste moment om iets goeds te doen.” 

Madurodam heeft aangegeven uit te kijken naar de komst van deze bijzondere groep. “Wij willen kinderen stimuleren om een goed mens te zijn. Want door er als kind op kleine schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. Een activiteit als deze is daar een prachtig voorbeeld van,” aldus een woordvoerder. 

Young Impact Programma 

Young Impact is een beweging waarbij jongeren in actie komen voor een betere wereld. Het (scholen)programma zet jongeren aan om inspiratie en hun talent om te zetten in actie, zodat ze sociale impact hebben op landelijke of lokale schaal. Inmiddels hebben honderden scholen meegedaan aan Young Impact. Daarnaast wordt het programma gegeven binnen de jeugdhulpverlening, op locaties van Albert Heijn en op vele andere plekken. Als klap op de vuurpijl verdienen jongeren door in actie te komen een ticket voor de jaarlijkse Young Impact Celebration waar tienduizend jongeren in Rotterdam Ahoy samen met topartiesten en inspirerende iconen hun impact vieren. 

Samenwerking 

Young Impact is een initiatief van CJP, Nationale Jeugdraad en NLvoorelkaar. Doel is om in 5 jaar tijd één miljoen jongeren in Nederland in actie te laten komen. Partners van Young Impact zijn onder andere Philips, Madurodam, Albert Heijn, Ministerie van OCW, Ministerie van VWS, Oranje Fonds, VSBfonds en NL2025. 

Meer informatie op http://youngimpact.nl. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.