Woensdag 16 november 2016: wijkvergadering voor bewoners Statenkwartier

Op 16 november is de wijkvergadering van het Statenkwartier in het Couvéehuis aan de Frankenslag 139. Het bestuur van het Wijkoverleg nodigt iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur De ontvangst is vanaf 19.30 uur. De vergadering wordt afgesloten met een borrel.raad

Actuele ontwikkelingen rondom de herinrichting van de Fred

Al geruime tijd loopt er een traject over de herinrichting van de kruising Frederik Hendriklaan/Willem de Zwijgerlaan. Urgent vanwege de vervanging van het riool, vanaf 2018, in dat gebied. De eerder uitgewerkte rotonde voor deze kruising stuitte op de nodige reacties uit de omgeving. De gemeente gaat daarom een aantal stappen in het proces opnieuw doorlopen, waaronder het betrekken van de omgeving .Tijdens de wijkvergadering presenteren twee vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag de nieuwste plannen. Zij geven een toelichting op het Plan van aanpak, de planning, het tijdschema en de wijze waarop de omgeving (vertegenwoordigers van bewoners en winkeliers ) bij het nog op te stellen eerste schetsontwerp worden betrokken. Er is voldoende ruimte ingepland voor het stellen van vragen.

Vacatures bestuur

Vanwege het aanstaande vertrek van Boudewijn de Blij, bestuurslid met de portefeuille Duurzaamheid & Groen, en het tussentijds vertrek van Astrid van Vliet, bestuurslid met portefeuille Kunst & Cultuur, worden twee kandidaten voorgedragen voor deze functies. Ook staat, in verband met het aflopen van de eerste bestuurstermijn, de herverkiezing van de secretaris en van de bestuursleden Welzijn op de agenda.

Jaarplan en Begroting

Aan de hand van het jaarplan en de begroting voor 2017 blikt het bestuur vooruit naar de activiteiten voor het komend jaar. En,2014-03-23-12-04-21.lezing zoals gebruikelijk, wordt afgesloten met een borrel waar onder het genot van een drankje informeel teruggeblikt kan worden op de vergadering.

Het bestuur hoopt op uw komst.

De agenda

De volledige agenda voor deze avond ziet er als volgt uit:

 1. Opening, mededelingen, vaststelling agenda
 2. Voordracht vanuit het bestuur tot
  1. benoeming bestuursleden Kunst & Cultuur en Groen & Duurzaamheid
  2. herbenoeming van de bestuursleden voor welzijn en de secretaris
 3. Voordracht tot herbenoeming leden kascommissie
 4. Plannen herontwikkeling Frederik Hendriklaan en Willem de Zwijgerlaan met een toelichting door de gemeente
 1. Jaarplan en begroting 2017
 2. Bezorging Statenkoerier
 3. Mededelingen individuele portefeuilles
 4. Rondvraag
 5. Sluiting met borrel

Link naar Jaarplan en begroting 2017:

jaarplan-en-begroting-2017-statenkwartier

 

Link naar het verslag van de vorige vergadering:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.