Lampionnenoptocht 11-11 was ook dit jaar weer een groot succes

Op vrijdag 11 november jl. was het dan zover: honderden kinderen van zo wat alle scholen uit onze wijk (en ook de allerjongste nog niet schoolgaanders) stonden om 18.30 uur in de startblokken op het Prins Mauritsplein. unknown-4Compleet met zelf gemaakte lampionnen zette de stoet zich in beweging om dwars door de wijk iedereen te laten genieten van dit schouwspel van licht en jeugdig enthousiasme. Diverse bewoners langs de route hadden op hun raam een affiche van de optocht gehangen. En dat betekende: aanbellen, zingen en……..natuurlijk iets lekkers uit de mand pakken.

Dachten de begeleiders in het begin nog de groep wel bij elkaar te houden, al snel werd duidelijk dat de huizen met de affiches bepalend waren voor de groepsvorming. De kinderen hadden feilloos door waar het “nuttig” was even in te houden, aan te bellen en “zaken te doen”. Dat leverde een fraai schouwspel op vanunknown-1 groepjes zingende kinderen dwars door de verschillende straten heen. Gelukkig wisten zowel ouders als begeleiders zich hierop aan te passen en de kinderen veilig over de diverse kruispunten heen te loodsen.

Ja en dan kwam uiteindelijk toch echt het eindpunt in zicht: de speelplaats op het Frederik Hendrikplein. Daar wist ook de grote organisator achter dit gebeuren, architekt Maarten Ruijters uit onze wijk, zich weer even kind door te klimmen in de uitkijktoren en van daaruit de menigte toe te spreken. Natuurlijk niet met lege handen: zo’n 15 kinderen kregen een prijs voor de fraaie lampion die ze met zich meedroegen: een complete tekenmiddag onder zijn leiding in het Couvéehuis. Alle kinderen kregen bovendien een fraaie kleurplaat.

unknown-7En zo kwam er een einde aan een festijn dat het inmiddels verdient om ieder jaar herhaald te worden, op 11-11 natuurlijk. Al is het maar om ook de jongste garde in onze wijk van meet af aan bij activiteiten in onze wijk te betrekken.

unknown-5

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.