Wijnclub voelt zich de Prins te rijk

Op een vrijdagavond in maart toog de wijnclub van het Statenkwartier naar de Prins Mauritslaan. Eigenaar en gastheer Hans Janssen van wijnwinkel Prins Wijn ontvangt ons. Hij heeft een flink aantal wijnen voor ons uitgezocht en serveert bijpassende hapjes.

Voor de meesten van ons is het best een onbekende wijnwinkel. Hoewel we doorgaans de proefwijnen kopen bij de diverse winkels uit onze wijk, is deze zaak nog maar sporadisch door ons bezocht. Reden temeer om ons een goed te verdiepen in deze zaak. En verrassend: in de tuin achter de winkel staat een prachtig proeflokaal, waar je met twaalf personen terecht kunt.

Gevraagd naar de naam van de winkel, antwoordt Hans dat zijn zaak circa een decennium geleden werd geopend door Bart Chabot. Die gebruikte in zijn verhalen vaak de term Koning alcohol, daarom koos Hans voor deze toepasselijke variant als winkelnaam.

 

Na een hartelijke ontvangst en beknopte toelichting op zijn assortiment, schenkt Hans ons een glaasje perencider. Frans met weinig alcohol en weinig suiker, een aangename lichte start. Vervolgens presenteert hij ons twee Sauvignon Blanc wijnen, één uit de nieuwe wereld en één uit de Loire en twee Chardonnays, ook één uit de nieuwe wereld en één uit Frankrijk. Hij maakt het ons nog lastig met bepalen welke welke is. Ondertussen krijgen we telkens bijpassende huisgemaakte hapjes en kazen erbij, we zitten te smikkelen!

Daarna volgen twee Pinot Noir wijnen, een verrassend mooie Duitse en een klassiek gemaakte Chileen. Tot slot volgen een prachtige St Joseph en een Rioja.

Aangezien we ook een halve Italiaanse in ons gezelschap hebben, trekt hij aan het eind nog een speciale Barolo van ruim veertig euro open, die, na eenmaal wat staan in het glas, prachtig tot leven komt en een ware afsluiter van deze leuke avond vormt. We constateren dat Hans met passie zijn vak beoefent en een mooi winkelassortiment heeft. Met name in de prijsklasse boven de 10 euro. En je komt thuis met mooie wijnen van kleinere producenten, die je in de grotere wijnhandels niet aantreft. Met de afdronk van een brede, mooie proeverij, verlaten wij aan het eind van de avond met een grote glimlach de zaak. Voortaan schromen wij niet om deze zaak binnen te stappen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.