Wijnclub Statenkwartier gaat exotisch

door Ellen van Hezik

De wijnclub Statenkwartier kreeg deze keer van de gastheer en gastvrouw de opdracht een wijn met een exotische druif te kopen: “dus in ieder geval geen Sauvignon, Chardonnay, Pinot, Merlot of Cabernetdruiven. Hoe exotischer hoe beter, als startschot voor een zinderende zomer”. Dat was de uitdaging. 

de winnaars

Het resulteerde in een heel divers aanbod.  De beoordelingen van de meegebrachte wijnen waren niet altijd even mals: “ik proef een hap zand”, “dun”, “zuur”. Maar gelukkig ook: “aromatisch”, “prima wijn”, “tintelend”, “een goede neus”, “heerlijke aperitiefwijn”.

Wit
De winnaar bij de witte wijnen was de La Linda Torrontés uit 2016, afkomstig uit Mendoza, Argentinië. Gekocht bij Le Connaisseur voor € 9,50 (zie de link: https://www.le-connaisseur.nl/nl/luigi-bosca-finca-la-linda-torrontes). Torrentés staat voor een wijndruif die genetisch verwant is aan onder andere de Muscaatdruif. Dit was de goede aperitiefwijn, tintelend, fris, aromatisch.

Rood
Bij de rode wijnen ging de stevige Rayuelo (2013) uit Manchuela, Spanje, gemaakt van de Bobal druif, met de eer strijken. Hij is gekocht bij Bosman wijnen voor € 14, zie http://www.bosmanwijnkopers.nl/nl/altolandon-rayuelo-2013.html)

Al bij al was deze wijnavond een mooie kennismaking met onbekende dan wel minder bekende druiven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.