Wijk wil meer containers voor papier, plastic en glas

De laatste weken wordt met man en macht gewerkt om 130 ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s) in onze wijk te plaatsen. Op basis van veelvuldige klachten van wijkbewoners heeft het Wijkoverleg bij de gemeente aangedrongen op meer afvalcontainers voor de gescheiden inzameling van papier, metaal, glas en kunststof (inclusief het tegengaan van zwerfvuil door het tijdig legen van de bestaande containers).

Inmiddels geeft de gemeente aan bereid te zijn bestaande restafvalcontainers in te zetten voor het inzamelen van bijvoorbeeld kunststofafval en papier/karton/metaal. Hierbij wil men goed luisteren naar de wensen van direct omwonenden. Ook wil men samen met het Wijkoverleg kijken naar mogelijkheden om op strategische plekken in de wijk extra containers voor kunststof e.d. in te richten. Wanneer u samen met uw buren van mening bent dat een bestaande ORAC beter zou kunnen worden ingezet voor het recyclen van kunststof of papier, dan kunt u dit kenbaar maken bij de gemeente of het stadsdeelkantoor Scheveningen. Graag ontvangen wij ook een seintje, waardoor wij op de hoogte blijven van de specifieke wensen per straat.
Werkgroep Verkeer en ruimtelijke ordening

5 antwoorden
 1. Agnes zegt:

  Ik ben een voorstander van recyclen en scheid nu papier glas plastic en groen. Ik zou graag, naast de restafvalbakken, mee recycle bakken zien.

  Beantwoorden
 2. Marijke Jonker zegt:

  In de Doornstraat nr 1. tegen de Duinstraat aan krijgen wij op dit moment 2 orac’s.
  Mocht het zo zijn dat ze niet volraken elke week, dan hopen wij dat 1 van de 2 orac’s voor plastic kan worden aangepast.
  Ook willen wij graag 2 containertuintjes om de orac’s heen!
  Dit deel van de Doornstraat is nl verstoken van elk sprietje groen. Zelfs het leuke onkruid dat er nog wil groeien wordt door de gemeente rucksichtlos verwijderd.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.