Wijkoverleg wil aanpassingen plannen Statenlaan en tramlijn 16

De gemeente Den Haag heeft een voorontwerp gemaakt voor de aanpassingen aan lijn 16 in het Statenkwartier. Het gaat om het spoor vanaf de Obrechtstraat tot aan de Westduinweg, inclusief de keerlus in de Prins Mauritslaan. De gemeente heeft dit voorontwerp tijdens een digitale bijeenkomst op 24 maart 2021 gepresenteerd en toegelicht.
Volgens de werkgroep Verkeer van het Wijkoverleg bevatten de plannen een groot aantal maatregelen die de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in onze wijk ten goede komen. De Statenlaan wordt versmald en er komen vrij liggende fietspaden. Alle kruispunten met de Statenlaan worden overzichtelijker en veiliger gemaakt voor overstekende fietsers en voetgangers. Nog niet tevreden is het Wijkoverleg over de voorstellen voor de herinrichting van het kruispunt van de Statenlaan met De Fred.

De gemeente wil hier de verkeerslichten weghalen, zonder extra maatregelen om de veiligheid van overstekende fietsers en voetgangers te waarborgen en de snelheid van het verkeer op de Statenlaan af te remmen. Overleg met de gemeente begin maart met als doel extra verkeersremmende en veiligheidsverhogende maatregelen te nemen, hebben vooralsnog nog niet tot nieuwe voorstellen geleid. Ook vindt het Wijkoverleg dat er meer maatregelen moeten komen om de overlast voor bewoners van de Statenlaan door te snelle auto’s, motoren en zwaar vrachtverkeer te beperken – zoals bv. drempels . Tot slot zijn kanttekeningen geplaatst bij de voorstellen voor de herinrichting van de Doornstraat. Het Wijkoverleg zal daarom een zienswijze indienen waarin deze bezwaren nader worden toegelicht.

De plannen voor de herinrichting zijn in te zien op de website van de gemeente Den Haag (RIS-nummer 307975: klik op deze link). De inspraakprocedure loopt nog tot en met 16 april 2021. Tijdens deze periode kunt u een reactie geven op het ontwerp. Uw reactie (zienswijze) kunt u schriftelijk indienen door een e-mail te sturen naar lijn16@denhaag.nl onder vermelding van ‘zienswijze lijn 16S’.
Werkgroep Verkeer en ruimtelijke ordening

2 antwoorden
  1. Marijke Jonker zegt:

    Ik heb 9 weken geleden een mail gestuurd aan de ambtenaar die over deze plannen van lijn 16 gaan en heb tot op heden geen antwoord gekregen. Nu weet ik nog niet wat ze doen met lijn 16 die via de Duinstraat snachts naar de remise zou moeten bij het Kurhaus

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.