Proef Parkeren onder het World Forum iets vertraagd

De proef van het parkeren voor bewoners in de parkeergarage onder het World Forum, gaat iets later van start. De voorbereidingen om het bijzondere parkeerproject tot een succes te brengen, kosten meer tijd dan gedacht. Aanvankelijk zou het project op 1 juni van start gaan. Dat wordt nu ‘in de loop van de zomer.’

Eind vorig jaar hebben meer dan 1800 bewoners uit de wijken Duinoord en Statenkwartier de enquête ingevuld over parkeren onder het World Forum. Doel van deze enquête was een onderzoek naar de bereidheid van wijkbewoners om hun auto in plaats van op straat in de parkeergarage van het World Forum te parkeren. Dat leverde veel reacties op. Tijdens de wijkvergadering van 13 januari 2021 is deze optie verder toegelicht. Veel van de vragen en suggesties zijn meegenomen in de verdere uitwerking.

Inmiddels heeft de gemeente ingestemd met de start van een pilotproject om te kijken of en hoe een dergelijke aanpak succesvol in de praktijk kan worden gebracht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de spelregels. Een van de elementen is een beloningssysteem, waarmee de houder van een parkeervergunning tot een maximum van 50% van de kosten van deze parkeervergunning kan terugverdienen. Deze spelregels worden uiterlijk 1 mei gepubliceerd. Daarna kunnen wijkbewoners uit de wijken Duinoord en Statenkwartier zich als deelnemer inschrijven. Er worden 100 parkeerplekken beschikbaar gesteld in een van de parkeergarages van het World Forum.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.