Werkzaamheden Toren van Oud starten in maart

De bouwwerkzaamheden voor de Toren van Oud en omgeving starten in maart van dit jaar. In het markante driehoekige gebouw, dat bekend staat als de eerste Haagse wolkenkrabber, komen 38 short-stay appartementen, een moderne fitnessruimte en een lobby voor receptie/ontvangst. Daarnaast krijgt de Toren een eigen parkeergarage met 12 parkeerplaatsen. Als de transformatie in het tweede kwartaal 2019 is afgerond wordt de buitenruimte eveneens aangepakt. Dan wordt de onderste verdieping van de Toren ingepast in het nieuw te creëren duinlandschap.

Toren van Oud nieuwe situatie

Nu al wordt het gebouw gestript. Hierdoor kunnen de echte bouwwerkzaamheden starten in maart. Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD): “De Toren van Oud is een fantastisch en bijzonder gebouw, een door velen geliefd herkenningspunt in de wijde omgeving. De nieuwe short-stay appartementen die hier komen zijn een uitkomst in het gebied, gezien de aanwezigheid van de vele internationale instellingen in de omgeving. De komst van appartementen kan ook zorgen voor wat meer levendigheid in het gebied buiten werktijden. Bovendien kan de gemeente ook eindelijk de buitenruimte rond Catsheuvel en rond de Toren mooier en groener maken.”

Aanpak buitenruimte in samenhang met renovatie Toren

Nu de Toren, een particulier bouwinitiatief, nieuw leven krijgt, vernieuwt de gemeente ook de buitenruimte in het World Forum gebied rond de Toren. De huidige onderbouw van de Toren van Oud wordt zo onzichtbaar mogelijk weggewerkt in een glooiend duinlandschap. Bij de plannen wordt extra rekening gehouden met de bijzondere veiligheidseisen die in het gebied gelden, vanwege de aanwezigheid van de vele internationale instellingen.

Informatiebijeenkomst tweede week maart

Voor belangstellenden wordt er in de tweede week van maart een informatiebijeenkomst over de buitenruimte gehouden. In deze informatiebijeenkomst worden de plannen toegelicht en de schetsontwerpen voor de openbare ruimte daaromheen gepresenteerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.