De Portefeuille Communicatie van het Wijkoverleg: wie pakt ‘m op?

Het bestuur van het Wijkoverleg Statenkwartier is op zoek naar een enthousiast medebestuurslid voor de portefeuille communicatie. Vanwege het aanstaand vertrek van het bestuurslid Communicatie van het Wijkoverleg Statenkwartier (ivm aflopen van de maximale bestuurstermijn), is er per april 2018 een vacature voor deze positie in het bestuur van het Wijkoverleg Statenkwartier.

Het bestuur vergadert ca. tien keer per jaar. Dit gebeurt wisselend bij een van de bestuursleden thuis. Twee keer per jaar is er een wijkvergadering in het Couvéehuis. Het bestuur heeft negen leden; een voorzitter, vicevoorzitter, penningmeester, secretaris en een aantal portefeuillehouders. Binnen een informele en collegiale sfeer worden de bestuurswerkzaamheden met veel enthousiasme, deskundigheid en in gezamenlijkheid uitgevoerd.

Een leefbaar en veilig Statenkwartier, met activiteiten die de onderlinge cohesie versterken, is wat ons als bestuur drijft. Van de gemeente Den Haag ontvangen we hiervoor jaarlijks een basissubsidie. Andere inkomsten komen uit advertentie-inkomsten van de Statenkoerier en donaties van bewoners. Voor specifieke activiteiten kunnen activiteitensubsidies worden aangevraagd.

Gevarieerd takenpakket met gemotiveerd team

Als bestuurslid communicatie ben je verantwoordelijk voor alle communicatie vanuit het bestuur. Daarnaast ben je betrokken bij de communicatie over activiteiten en evenementen die op initiatief van bewoners worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het Walking Dinner. Je adviseert, coördineert en ondersteunt waar nodig. Het wijkoverleg beschikt over diverse communicatiekanalen. Vier keer per jaar verschijnt het wijkblad de Statenkoerier met nieuws, interviews met bijzondere bewoners en achtergrondartikelen. Voor het dagelijkse nieuws is er de website https://www.statenkwartier.net, een facebookpagina en twitteraccount. Midden in de wijk staat het wijkinformatiebord voor aankondigingen van evenementen.

Je werkt als hoofdredacteur van de Statenkoerier samen met een enthousiaste, betrokken en zelfstandig werkende redactie. Je zit de redactievergaderingen voor en zorgt voor een goede verbinding met het bestuur. De vormgeving is uitbesteed aan een professioneel bureau, evenals het drukwerk en de bezorging. Het blad wordt volledig betaald uit advertenties die door een aparte kracht geworven worden.

Enthousiast en contactueel sterk een must

Ook de website heeft een eindredacteur en een klein team van wijkcorrespondenten. De facebookpagina wordt dagelijks bijgehouden en biedt bewoners een digitaal platform waar ze op nieuws en op elkaar kunnen reageren. Periodiek wordt er een digitale nieuwsbrief uitgedaan. Voor het ontwikkelen en onderhouden van de site is er een functioneel en technisch beheerder.

Als bestuurslid onderhoud je de benodigde contacten met alle vrijwilligers, professionals, bewoners en contactpersonen die bij bovenstaande activiteiten betrokken zijn en leid je de communicatie in goede banen. Daarnaast beheer je het wijkinformatiebord en zorg je dat ook via deze weg bewoners op de hoogte blijven van op handen zijnde activiteiten.

Wat verwachten we van je als bestuurslid communicatie? In de eerste plaats enthousiasme, gevoel voor communicatie en een dosis gezond verstand. Ervaring op communicatief vlak is meegenomen. Goede contactuele vaardigheden en coördinerend vermogen een absolute must. En je woont natuurlijk in de wijk.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact op met Marion Petit, het huidig bestuurslid communicatie. Zij kan je alle ins en outs van deze functie vertellen. Je kunt haar bereiken via info@statenkwartier.net.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.