11 maart: Internationale Vrouwendag World Forum

Ook Den Haag viert Internationale Vrouwendag. Op zondag 11 maart wordt in World Forum The Hague stilgestaan bij de emancipatie en positie van vrouwen in de hele wereld. Publiciste, arabiste en politica Petra Stienen is benoemd tot dagvoorzitter van het evenement. Het thema van de viering is ‘Stronger Together – Powerful as one’, waarbij nadruk ligt op de kracht van de vrouw.

Dit thema staat centraal in verschillende workshops, inspiratiesessies en voorstellingen die voor alle bezoekers vrij toegankelijk zijn. Op de informatiemarkt kunnen bezoekers terecht voor informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals werk(loosheid), kinderen en gezondheid. Kinderen kunnen de hele middag spelen en knutselen in de Kids Corner.

De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Kartiniprijs uit, dé jaarlijkse emancipatieprijs van de stad Den Haag. Iedereen die emancipatie en de positie van vrouwen een warm hart toedraagt is van harte welkom. Voor meer informatie zie http://www.vrouwendagdenhaag.nl

Programma

Internationale Vrouwendag in Den Haag begint ’s ochtends in besloten kring met de uitreiking van de Parels van de Stad door de emancipatieambassadeurs. Om 11:30 uur opent dagvoorzitter Petra Stienen het vrij toegankelijke festival op officiële wijze.

De Nederlandse publiciste en arabiste won in 2012 de Vrouw in de Media Award en in 2016 de Aletta Jacobs emancipatieprijs. Daarnaast is Stienen één dag in de week in de Eerste Kamer te vinden als lid van de D66-fractie. Met haar publicaties, waaronder in NRC, Volkskrant en haar columns in feministisch tijdschrift Opzij, komt ze regelmatig op voor mensenrechten en de positie van de vrouw.

Bezoekers kunnen zich nu al gratis aanmelden voor de verschillende workshops. Zo zijn er fysieke weerbaarheidstrainingen, workshops op het gebied van columns schrijven, massage, kleurenanalyses, persoonlijke ontwikkeling, een quiz en verschillende discussiepanels.

Voorlopig programma:
11:30 – 12:45: Openingsprogramma door dagvoorzitter Petra Stienen
12:45 – 13:30: Lunch
13:30 – 15:15: Diverse workshops
15:30 – 16:30: Uitreiking Kartiniprijs en plenaire afsluiting
va. 16:30 uur: Borrel

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.