Wegens succes: extra wandeling op 9 juni

Wijkbewoners Gerard Scholtes en Piet Vernimmen organiseren regelmatig bijzondere  – gratis – wandelingen voor de bewoners van onze wijk. In 2017 verzorgenden zij de wandeling “Architectuur”, in 2018 “Indisch Statenkwartier”, en in 2019 “Statenverhalen”. In totaal namen enkele honderden wijkbewoners deel. Dit jaar werd de traditie voortgezet! Op 19 en 22 organiseerden zij de nieuwe wandeling “Sprekende gevels, stille getuigen” Net als voorgaande jaren waren de wandelingen weer een groot succes. Vandaar dat er op 9 juni a.s. een extra wandeling komt (tijd. 19.30u-21.30u)!

Informatie over de wandeling:

Vanaf het begin van de 20e eeuw werd het Statenkwartier gebouwd. De afgelopen 100 jaar woonde hier een groot aantal opmerkelijke personen en speelden zich memorabele gebeurtenissen af. “Sprekende gevels, stille getuigen” is een wandeling door een wellicht wat minder bekend stuk van de wijk met een mix van verhalen over personen, gebouwen, gebeurtenissen, kunst en cultuur, onderwijs, de oorlog en het religieuze leven. Wat speelde zich af achter de fraaie gevels?

Aanmelden kan weer via Statenwandeling19@gmail.com.

Vermeld daarbij:

  • Naam
  • Aantal personen (maximaal 15)

Na uw reservering ontvangt u een bevestiging en nadere informatie.

Er wordt in twee groepen gewandeld. Het maximum aantal deelnemers per groep is 15. Wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol!

2 antwoorden
  1. Martin zegt:

    Donderdagavond 2 juni genoten van de tweede Statenwandeling. Het was prachtig weer en 35 (voormalige) wijkbewoners hadden zich om 19.30 uur bij de statige dames verzameld. In twee groepen werden wij opgedeeld en onder de uiterst deskundige leiding van Gerard en Piet door een deel van onze mooie wijk gevoerd. Er was een hoop te vertellen over kunstenaars, verzetshelden en rijke families die hier ooit woonden. Ook werden wij gewezen op interessante architectuurdetails, zoals garages, oorlogsglas uit het Westland en afgeschuinde straathoeken. Kortom: een buitengewoon interessante wandeling. Complimenten voor Gerard en Piet en we hopen dat zij nog vaker zoiets gaan organiseren.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.