Bewoner in beeld: Lotte van Basten Batenburg

Wie ben je en wat is een bijzondere plek voor jou in het Statenkwartier?

Hallo allemaal, ik ben Lotte van Basten Batenburg, sinds 2016 woonachtig aan de prachtige Statenlaan. Ik woon samen mijn vriend in een dubbele bovenwoning. Ik ben geïnteresseerd in wijn, houd van koken en ik wandel graag, of dat nu door bergen, wijnvelden of onze mooie stad is. Ik heb daar sinds kort wat minder tijd voor, omdat ik gekozen ben in de gemeenteraad! Namens de VVD ben ik woordvoerder over onder andere veiligheid en cultuur en de ruimtelijke ordening in het centrum en rond de stations.

Ik vind het heel bijzonder om buren te zijn van het Kunstmuseum. De museumtuin is een van mijn lievelingsplekjes in de wijk, in Coronatijd voelde het als een oase in een woestijn. Één van mijn andere favoriete plekken is De Sien. Een heerlijk hoekje om een biertje te drinken of een hapje te eten. Altijd gezellig, met veel verschillende soorten mensen.

Maar de meest bijzondere plek is denk ik toch mijn eigen dak als de schemering begint in te zetten in de zomer. Het is magisch om op het dak of zelfs op de schoorsteen te staan en over de wijk uit te kijken. We wonen in zo’n verschrikkelijk mooie wijk!

Wat betekent het Statenkwartier voor jou?

Statenkwartier is mijn thuis, een heerlijke plek om te wonen. De prachtige, ruime lanen en karakteristieke architectuur maken onze wijk een lust voor het oog. Dat moeten we beschermen en behouden. Je loopt zo naar de haven of het strand, als je tenminste voorbij de Fred komt, want dat is toch de leukste wijkwinkelstraat van Nederland! Ik kijk er naar uit dat het tweede deel van de Fred net zo mooi wordt als het deel dat de afgelopen jaren is gerenoveerd.

Wat vind je een goede ontwikkeling in de wijk?

Dat er eindelijk iets gaat gebeuren aan de Statenlaan. Wat hebben we er lang op moeten wachten… Met vrijliggende fietspaden en een smallere weg komt hopelijk een einde aan de racebaan door de buurt. Ik was erg blij dat, kort na onze laatste oproep om nu eindelijk wat te doen aan de belachelijke snelheden die hier worden gereden, er dit voorjaar een mobiele flitspaal verscheen op het Statenplein. Na de herinrichting kunnen we hopelijk echt veiliger over straat.

Wat kan er beter in de wijk?

De doorstroming nu tijdens de werkzaamheden. Wat een drama is het om de wijk uit te komen! Het is natuurlijk voor een goed doel, maar er is geen doorkomen aan op de Eisenhowerlaan.

Welke bewoner of ondernemer uit het Statenkwartier zou je beter willen leren kennen?

Onze poelier, Peter. Ik kom bijna iedere week wel een keertje bij Ammerlaan en dat is niet alleen vanwege de poussin. Het is altijd gezellig om een praatje te maken over de wijk en de lokale politiek, of onze gedeelde liefde voor mooi voetbal natuurlijk!

1 antwoord
 1. Edzard Van Basten Batenburg zegt:

  Geachte Lotte,

  Ik woon in Australië al 44 jaar.
  Ik zag je naam en natuurlijk ben jij familie van mij?
  Zou zo graag willen weten hoe?
  Is jou Grootvader mijn Oom Wim van Basten Batenburg uit Nijmegen?
  Mijn vader Oscar is zijn broer?
  Wie weet?
  Het ga je goed!
  Edzard van Basten Batenburg

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.