Klik hier voor
Archief
Categorieën

Wandelen langs architectuur en kunst in en om ons Statenkwartier

Het Statenkwartier in Den Haag is aan het begin van de 20e eeuw gebouwd in voormalig duingebied. De wijk bestaat grotendeels uit de typische neorenaissance-architectuur die toen zo populair was, en nu nog steeds erg geliefd is. We zien grote rode bakstenen herenhuizen met trapgevels, torentjes, erkers, kleurrijke metselpatronen, muurankers, glas-in-loodramen en veel Jugendstil-details. Maar in het Statenkwartier kun je ook zien dat er in die tijd vernieuwing begon op te treden in de architectuur en de toegepaste kunst.

Op zaterdagochtend 6 april gidst De kleine ontdekkingsreis u door deze fraaie wijk en neemt u mee langs de veranderingen in de architectuur van een eeuw geleden.

Hier in de buurt vinden we ook veel bijzondere kunst in de openbare ruimte. Op zaterdagochtend 18 mei kunt u deelnemen aan een kunstwandeling rondom de President Kennedylaan en het Gemeentemuseum. Onderweg komen we langs ruim twintig heel uiteenlopende kunstwerken. Aanleiding voor deze wandeling vormt de heronthulling van één van de grootste betonreliëfs in Nederland, bewaard gebleven na de sloop van het kantoor van een oliemaatschappij.

Voor informatie en inschrijving zie: http://www.dekleineontdekkingsreis.nl

   
    Nieuwsbrief

    Adverteerders

    © Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier