Wandelen langs architectuur en kunst in en om ons Statenkwartier

Het Statenkwartier in Den Haag is aan het begin van de 20e eeuw gebouwd in voormalig duingebied. De wijk bestaat grotendeels uit de typische neorenaissance-architectuur die toen zo populair was, en nu nog steeds erg geliefd is. We zien grote rode bakstenen herenhuizen met trapgevels, torentjes, erkers, kleurrijke metselpatronen, muurankers, glas-in-loodramen en veel Jugendstil-details. Maar in het Statenkwartier kun je ook zien dat er in die tijd vernieuwing begon op te treden in de architectuur en de toegepaste kunst.

Op zaterdagochtend 6 april gidst De kleine ontdekkingsreis u door deze fraaie wijk en neemt u mee langs de veranderingen in de architectuur van een eeuw geleden.

Hier in de buurt vinden we ook veel bijzondere kunst in de openbare ruimte. Op zaterdagochtend 18 mei kunt u deelnemen aan een kunstwandeling rondom de President Kennedylaan en het Gemeentemuseum. Onderweg komen we langs ruim twintig heel uiteenlopende kunstwerken. Aanleiding voor deze wandeling vormt de heronthulling van één van de grootste betonreliëfs in Nederland, bewaard gebleven na de sloop van het kantoor van een oliemaatschappij.

Voor informatie en inschrijving zie: http://www.dekleineontdekkingsreis.nl

4 antwoorden
 1. Marlies Clarijs zegt:

  In één van de plaatselijke krantjes las ik dat er op woensdagavond 22 mei weer een wandeling door het Statenkwartier wordt georganiseerd. Die kom ik helaas niet op deze site tegen.

  Gaat deze wandeling nog door? Zo ja, kan ik me daarvoor samen met een vriendin opgeven?

  Ik hoor graag van u.

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Goedemiddag,

   de nieuwe wandeling is niet door de organisatoren aan ons doorgegeven. Ik raad u aan de aanmelding op dezelfde wijze te doen als in ons bericht voor de erdere wandeling staat aangegeven. Wel dan uiteraard vertellen dat uw aanmelding om een later geplande wandeling gaat.

   Met vriendelijke groet

   Beantwoorden
   • Lia Westenberg zegt:

    De aankondiging voor de wandeling op 22 mei 2019 heb ik gelezen op het affiche in het infokastje. Aanmelding via uw site onmogelijk want niet te vinden! Ook ik wil graag weten of de voor vanavond geplande wandeling doorgaat en hoe ik mij kan opgeven. Meld u mij ook maar een telefoonnummer van de organisatie!

    Met vriendelijke groet,

    L.Westenberg-Geurst

    Burg.Patijnlaan 1156, 2585CG Den Haag
    E: liaw@ziggo.nl
    T: 0650842316

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.