Verbouwing als relatietest: een kijkje binnen bij twee bewoners van het Statenkwartier

Niets leuker dan gluren bij de buren! Welke inrichting schuilt er achter de gevel? Styliste Berber Govaars keek binnen bij Josha Veenker en Eric Altorf  in ons Statenkwartier. Onderstaande tekst en foto’s komen uit De Telegraaf en zijn een selectie van het artikel in deze krant van zaterdag 11 juni jl..
fdea8194b7273b7294a75dea3e056c177d5d5213’Sommige huwelijken overleven niet eens het samen in elkaar zetten van een Ikea-kastje. Dus dat wij samen na twee verbouwingen nog gelukkig zijn, zegt wel wat”, steekt Josha Veenker van Wal.
Josha woont samen met Eric Altorf, sinds drie jaar in hun bovenwoning in het Haagse Statenkwartier. Om de woning in hun droomhuis te veranderen, dachten ze samen na over elke centimeter. „Toen ik Eric acht jaar geleden leerde kennen had hij net een klushuis gekocht. Als we elkaar wilden zien, moest ik in het weekeinde komen helpen klussen. Als bonus mocht ik blijven.”

Dat huis ziet Josha nu als de generale repetitie voor hun huidige woning. „Drie jaar geleden wilden we toch iets groters en753c25daeaaa3d4502e58d77341a80e6e53cabdf liefst met een buiten.” Dat vonden ze. Weliswaar een bovenwoning, maar met drie balkonnetjes. „Maar het platte dak gaf de doorslag,” zegt Josha. „Daar hebben we direct een dakterras op gemaakt. Ideaal.”
Tijdens het verbouwen ging het stel ver als het om details gaat. Zo was Eric twee dagen bezig om de voegen van de badkamer te berekenen. Die moesten precies goed verdeeld worden.
Twee keer verbouwen gaf Josha de overtuiging dat ze meer wil met haar passie voor wonen. „Ik ben minder gaan werken en heb mijn bedrijf Huisnummer 5 opgericht. Zelf wil ik voorlopig niet meer verbouwen, maar andere mensen helpen lijkt me geweldig!”

daf08bc5d7246de2804aa6316ae89ce200a0df56Josha: „Ik ben het meest gehecht aan het fotodoek van de kindjes in China. Elf jaar geleden heb ik in mijn eentje 6 weken met een rugzak door China gereisd. Ik bleek een bezienswaardigheid, wildvreemden wilden voortdurend met me op de foto. Toppunt was op een schoolplein waar ik mee mocht draaien. De kinderen wilden me allemaal aanraken. Daar heb ik deze foto gemaakt. Ik word er nog steeds vrolijk van. Ik heb hem wel eens iets kleiner laten maken toen ik op 10 hoog ging wonen en hij niet in de lift paste!”

De woontips van Josha:
Tip 1
Met een hoekbank kun je ook de lengte van een lange, smalle kamer doorbreken, doordat een deel van de bank haaks in de ruimte staat.
Tip 2
Het idee van en suite-deuren kun je ook nabootsen door aan weerszijden van de kamer kamerhoge boekenkasten haaks op de muur te zetten.78170c68b0588f11c85708f75967dc767e115444
Tip 3
Bij gebrek aan (plaats voor een) hoekbank kun je ook een fauteuil vrij in de zithoek zetten om de lente te doorbreken. In een smalle zithoek kun je een laag bankje (smal en lang) gebruiken als salontafel.

U kunt Josha volgen via:

http://www.huisnummer5.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.