Groep bewoners Willem de Zwijgerlaan wil in gesprek met wethouder en raadsleden over tramtracé

Een groep bewoners van de Willem de Zwijgerlaan stuurt aan op een gesprek met de verantwoordelijk wethouder en raadsleden over het tramtracé Norfolkterrein. Directe aanleiding is de mogelijkheid die de gemeente vooralsnog openhoudt om dit tracé te laten lopen over de Willem de Zwijgerlaan.

Willem de Zwijgerlaan toenOp hoofdlijnen zijn de argumenten van deze bewoners als volgt:

 • De Willem de Zwijgerlaan is een van de karakteristieke lanen van het Statenkwartier en valt onder rijksbeschermd stadsgezicht.
 • Inpassing van een tramtracé zou leiden tot het verlies van meer dan 100 bomen in de middenberm.
 • De Willem de Zwijgerlaan voorziet in een belangrijke parkeerfunctie. Een tramtracé aldaar zou deze parkeerfunctie nagenoeg doen verdwijnen.
 • De Willem de Zwijgerlaan is een woonstraat, geen wijkontsluitingsweg.

De volledige tekst van de brief aan wethouder De Bruijn en de raadsleden vindt u hier:

13062016 Brief van bewoners Willem de Zwijgerlaan inzake tramtrace Norfolkterrein

Willem de Zwijgerlaan nu

8 antwoorden
 1. Arie Reijnen zegt:

  Ben het er wel mee eens maar vind de middenberm met al die schots en scheef geparkeerde auto’s ook niet bepaald een fraai gezicht.
  Over de Westduinweg is ook geen optie. Over de Kranenbrugweg lijkt de minst lelijke oplossing. Of gewoon een leuke lijn door de duinen vanaf eindpunt lijn 12. Een goede fundering maakt de duinen alleen maar sterker.

  Beantwoorden
 2. Willem de Zegger zegt:

  Het moet maar eens afgelopen zijn met al dat blik dat overal maar kris kras en nog steeds gratis op het middenterrein van de Willem de Zwijgerlaan geparkeerd wordt. Dus laat dat tramtracë maar komen! Vroeger reed er ook een tram door deze laan, die de kortste verbinding tussen het Statenplein en het haventerrein is. Prima alternatief dus. Geen chaotisch geparkeerd blik meer in de straat, maar een mooi met gras begroeid tramtracé. Doen!

  Beantwoorden
 3. Taco Mooren zegt:

  Als ondertekenaar van de brief wil ik even reageren op de reacties van Arie en Willem. De schots en scheef geparkeerde autos zijn ons ook een doorn in het oog en wordt in onze brief ook aangestipt richting de gemeente. Een tramtrace over de middenberm is echter een kortzichtige oplossing voor dit parkeerprobleem. Alle bomen zullen weg moeten, bewoners (ook van zijstraten) kunnen niet meer parkeren en zullen samen met bezoekers rondjes gaan rijden op zoek naar een plaatsje in de buurt. Kortom, dit vergt een integrale aanpak die echter niet ten koste mag gaan van het karakter van onze laan!

  Beantwoorden
 4. Willem de Zegger zegt:

  Hoezo is het tramtracé een kortzichtige oplossing voor al dat lelijke blik op het middenterrein van de Willem de Zwijgerlaan? Als in dit deel van het Statenkwartier nu eindelijk eens vergunninghouders- en betaald parkeren wordt ingevoerd zal de parkeerdruk zienderogen afnemen. Dus wijkoverleg doe je best en ga de gemeente eens aansporen tot wat meer actie! Het is toch werkelijk bezopen dat er hier nog steeds (bijna) overal gratis geparkeerd kan worden. Ga eens kijken in vergelijkbare wijken in steden als Utrecht, Rotterdam of Amsterdam: overal vergunninghouders- en betaald parkeren.

  Beantwoorden
 5. Taco Mooren zegt:

  Beste Willem. Exact, je zult een overall oplossing voor het parkeerprobleem moeten hebben maar om de een of andere reden wil de gemeente daar niet aan. Nav de aanstaande Verkeersvisie Scheveningen schijnen ze na te gaan denken of ze gaan kijken naar een onderzoek omtrent invoeren betaald parkeren. Zoals in onze brief aangegeven is betaald parkeren samen met parkeervakken op de middenberm een veel betere oplossing dan een tramtrace op de middenberm zonder betaald parkeren.

  Beantwoorden
 6. Bert zegt:

  Tramlijn naar Norfolk is niet afgeblazen, is zojuist (07-07-2016) gemeld door de wethouder in de commissie Leefomgeving. Brief volgt na 23 augustus.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.