Vanaf 14 juli: tentoonstelling “Aan Zee”, Gemeentemuseum

Vanaf 14 juli zijn in de tentoonstelling Aan Zee ruim zestig zomerse werken te zien die Jan Toorop, Piet Mondriaan, Jacoba van Heemskerck en Ferdinand Hart Nibbrig op het Zeeuwse eiland Walcheren maakten. Een bijzondere toevoeging aan de tentoonstelling is verzorgd door de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Het museum vroeg hem in de voetsporen te treden van de kunstenaars en af te reizen naar Walcheren. Het resultaat is de prachtige fotoserie Terre / Mer, te zien tijdens de duur van de tentoonstelling Aan Zee.

Piet Mondriaan (1872-1944) Vuurtoren bij Westkapelle, 1908

Een van de getoonde werken van Mondriaan maakt weliswaar deel uit van de collectie van het Gemeentemuseum, maar is permanent in bruikleen bij het Guggenheim Museum in New York.

Gratis open dag: 14 juli

In het kader van Feest aan Zee en om te vieren dat de zomerse tentoonstellingen Aan Zee en De Haagse School op Scheveningen zijn geopend, organiseert het Gemeentemuseum op zaterdag 14 juli een gratis open dag van 10.00 tot 17.00 uur. De tentoonstellingen kunnen gratis worden bezocht en er zijn volop activiteiten, waaronder lezingen, rondleidingen, kinderworkshops en muziek.

Magazine Aan Zee

Op 14 juli verschijnt het eenmalige magazine Aan Zee. De focus ligt op het leven en werk van Toorop, Mondriaan, Van Heemskerck en Hart Nibbrig. Andere onderdelen zijn onder andere de fotoserie Terre / Mer van Stephan Vanfleteren, columns van Franca Treur en Stine Jensen, een interview met en recept van topkok Sergio Herman, interviews met ondernemer Derk Sauer, muzikant Peter Slager (Bløf) en gedichten van Huub van der Lubbe en Erik Lindner. Het magazine is verkrijgbaar in de Museumwinkel (€ 7,50).

Stephan Vanfleteren

Jan Toorop (1858-1928) Zee en duin bij Zoutelande, 1907

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.