Doe iets voor een ander, word buddy!

‘Aandacht geven aan een ander’ klinkt als een inkoppertje. Als een persoonlijke vaardigheid die zo voor de hand ligt dat je het eigenlijk niet eens hoeft te benoemen. Toch is het mooi om te zien waarom ‘geven’ zó belangrijk is, zowel voor eigen geluk (zingeving) als voor het geluk van een ander, die het hard nodig heeft. Sociaal contact is voor ons allemaal van belang, maar niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Buddy Netwerk vraagt hierbij jouw hulp!

Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie die zich in Den Haag en omringende gemeenten inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte (dit zijn vaak personen met een zeer gering sociaal netwerk), mensen die zich eenzaam voelen, mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers.

Om de leefwereld van onze cliënten, onze ‘maatjes’, te verruimen zijn we op zoek naar vrijwilligers (buddy’s) die hier graag een bijdrage aan leveren.

Een buddy is een door Buddy Netwerk professioneel getrainde vrijwilliger die gedurende een jaar lang, twee uur per week of per twee weken persoonlijk contact onderhoudt met een maatje. Een buddy biedt een luisterend oor, is betrokken en draagt actief bij aan het versterken van het sociale netwerk van het maatje. Naast aandacht voor de beleving van het ziek zijn, kan er ook behoefte zijn om juist dingen te ondernemen die (nog) wel kunnen.

 Wil jij je maatschappelijk inzetten? Meld je dan aan als buddy via www.buddynetwerk.nl

 Voor meer informatie kun je ook bellen met Buddy Netwerk, 070-3649500.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.