Pas op, “travellers” actief! De politie waarschuwt.

Nee we hebben het hier niet over reizigers die ons mooie Statenkwartier komen bewonderen. Dit zijn rondreizende klusjesmannen, veelal (maar niet altijd) Engels sprekend, die vaak proberen u op te lichten. Lees dus verder!

Ieder jaar worden vooral onze grote steden geteisterd door rondtrekkende klusjesmannen van buitenlandse afkomst. Ze proberen u vaak te laten geloven dat er iets helemaal mis is met uw huis (dakgoten, dak, schoorsteen enzovoorts). Vervolgens doen ze u een voorstel het wel even te repareren. Zeker als u geen duidelijke prijsafspraken maakt vooraf en zwart op wit, wordt u vaak achteraf geconfronteerd met torenhoge rekeningen voor werkzaamheden die ook nog eens vaak zeer slecht zijn uitgevoerd of helemaal niet.

 

 

 

 

 

De politie waarschuwt u bij voorkeur niet in zee te gaan met deze veelal Engelse/Ierse klusjesmannen. Let op: ze maken ook veelal gebruik van een uitstekend Nederlands sprekende persoon!

Zodra u ziet dat ze actief, dan wel met hun bedreigende acties, bezig zijn belt u dan alstublieft met de politie 09008844. Achteraf kan de politie weinig of niets meer doen.

 

Wilt u er meer over lezen? Kijk dan hier: https://opgelicht.avrotros.nl/hulp/oplichtingstrucs/item/6138/

Foto van een van de folders die gebruikt worden:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.