Uw straat vuurwerkvrij? De gemeente helpt! UPDATE

Het duurt nog enkele weken voordat het weer Oud en Nieuw is; achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de voorbereidingen. Al drie jaar lang stelt het College van B&W vuurwerkvrije zones vast in Den Haag. Deze jaarwisseling zal de gemeente voor het eerst ook gaan werken met bewonersinitatieven voor een vuurwerkvrije buurt.

Dit betekent dat buren zelf met hun buren afspraken kunnen maken om geen (knal)vuurwerk af te steken in hun (deel van de) straat, hofje, pleintje of speeltuin. Er wordt niet op gehandhaafd, het is en blijft een bewonersinitatief.

De spelregels van de gemeente zijn:

  • Bewoners maken een afspraak met hun buren
  • Van de gemeente kan een initatiefnemer kartonnen borden krijgen om zelf op te hangen en te verwijderen om het gebied aan te geven.
  • De gemeente ondersteunt dit bewonersinitiatief voor een vuurwerkvrije buurt. Vraag de borden aan via de website http://www.denhaag.nl/jaarwisseling. Dit kan tot vrijdag 22 december.

Gemeente en politie handhaven niet op dit bewonersinitatief. Het is slechts een afspraak tussen buren en heeft geen officiële status.

Wilt u als wijkbewoner het initiatief nemen voor een vuurwerkvrije straat? Vul dan het formulier van de gemeente in. Hier staat het: Formulier Bewonersinitiatief vuurwerkvrije buurt

Na op deze link geklikt te hebben wordt het formulier op uw computer gedownload.

Het ingevulde formulier kunt u rechtstreeks mailen naar: scheveningen@denhaag.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.