Update groene zone Prins Mauritslaan

Op het wijkevenement ‘Statenkwartier Ontmoet’ in Gember op 9 november heeft de Groene Kansencommissie het intiatief voor vergroening van de Prins Mauritslaan gepresenteerd aan de wijk. Met het verdwijnen van de keerlus is er immers een unieke kans om de laan om te toveren in een inspirerende groene zone en tegelijk de karakteristieke wandelpromenade in ere te herstellen. Als de middenberm wordt vergroend biedt dit een mooie verbinding tussen de internationale zone, de ‘Fred’ en de haven. Kansen dus voor de wijk, maar ook voor de stad en de bezoekers aan de stad.

Tegelijk met de presentatie op 9 november is de Groene Kansen Statenkwartier ook een petitie gestart. Het wijkoverleg steunt dit initiatief. De Groene Kansen Statenkwartier hoopte op 1000 handtekeningen. Binnen twee weken hebben ze dit doel al bereikt! Dit laat zien dat de wijk achter de ideeën staat en ze enthousiast steunt.

Inmiddels hebben ook verschillende media en belangengroepen aandacht besteed aan het intitiatief en de ideeen omarmd. Ook verschillende politieke partijen hebben interesse getoond, zijn komen kijken, en zullen hier aandacht voor vragen in de Raad. Binnenkort gaat Groene Kansen Statenkwartier de petitie aanbieden aan de wethouder.

Steunen van de petitie kan nog altijd:

2 antwoorden
 1. Ineke Overeem zegt:

  Hallo, ook ik heb de petitie ondertekend, maar ik wil wel een kanttekening plaatsen.
  Op het moment is het op de Prins Mauritslaan rondom het stuk van de Fred naar lijn 11 nog heel makkelijk parkeren. De positionering van de parkeerplaatsen is prima en ik denk dat je daar niet veel aan moet veranderen om parkeerproblemen te voorkomen.
  Op de impressie foto ziet het er wel leuk uit, maar ik zie geen enkele auto geparkeerd staan.
  Dat gaat echt niet werken, vermoed ik. Misschien is het goed om het systeem van parkeren zoals net beschreven, door te trekken over de hele Prins Mauritslaan. Dat is visueel mooier en er blijft genoeg ruimte over voor een (wandel-)groenstrook.
  Succes!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.