Mooie avond: Statenkwartier Ontmoet wijkvergadering! – 9 november 2022

Ruim 100 wijkbewoners kwamen op 9 november naar Restaurant Gember voor het halfjaarlijkse Statenkwartier Ontmoet wijkevenement!

Het eerste half uur werd er koffie en thee geserveerd, totdat om 20:00 u het programma van start ging.

De avond werd geopend door Marjolein de Jong, voorzitter bestuur Wijkoverleg Statenkwartier. Het welkomstwoord werd gedaan door Mendy van Veen, stadsdeeldirecteur Scheveningen, die complimenenten maakte aan het Wijkoverleg bestuur en in het bijzonder over de communicatie via de website en nieuwsbrief. Ook noemde zij wat leuke feiten over het Statenkwartier dat inmiddels meer dan 10.000 bewoners telt en de wijk met de meeste zonnepanelen is. 

Vervolgens konden de buurtbewoners luisteren naar een aantal interessante onderwerpen:

 • Koen Baart, Voorzitter Stichting Couvéehuis Statenkwartier: Kennismaking met de Stichting
  Een aantal jaar geleden is het Couvéehuis  gered van sluiting en door de nieuwe stichting zullen er nog meer wijkbewoners van de voorzieningen in dit drukke en actieve buurthuis kunnen gaan genieten. 
 • Mariëlle van der Ven: Bewonersinitiatief Vergroening Prins Mauritslaan
  Prachtige impressies lieten zien hoe geweldig mooi groene lanen als wandelgebied zouden kunnen functioneren. Teken de petitie om dit initiatief te steunen! 
 • Susan Bergson, expat: Tips & Tricks for Newcomers to the Statenkwartier
  Een geweldig enthousiaste bewoonster van onze wijk vertelde over haar ervaring als nieuwkomer en moedigde ons aan om de vele expats die onze buurt rijk is (49% van de bewoners heeft een migratieachtergrond!) uit te leggen hoe dingen hier gaan of horen. 
 • Marc Konijn, klimaatjournalist: Opwarming, versnelling en zeespiegelstijging
  We moeten aan de bak! Dat was de conclusie van deze soms huiveringwekkende presentatie van de wetenschappelijke feiten over klimaatverandering.

Download de presentaties hier

Nadat iedereen zijn/haar vragen had gesteld, haalde Marjolein nog even het voltallig bestuur van het Wijkoverleg naar voren en deelde mee dat men bij hen terecht kon met vragen/opmerkingen over het jaarplan 2023. Toen was het tijd voor de borrel met live muziek door Quiet Colours; gezellig Bossa Nova, Latin jazz, Frans werk en jazz-ballads op de achtergrond.

Dank aan alle aanwezigen en we hopen de volgende keer nog meer wijkbewoners te verwelkomen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.