Bewoners starten petitie voor groene zone Prins Mauritslaan

Maak van de Prins Mauritslaan een inspirerende groene wandelpromenade!

Met deze slogan zijn bewoners van het Statenkwartier een initiatief gestart om de middenstrook van de hele Prins Mauritslaan omgetoverd te krijgen tot een ‘inspirerende groene wandelpromenade’.

De tramlijn is weg uit de straat. Dit biedt een unieke kans om de middenstrook te vergroenen en een verbinding te maken tussen de internationale zone, de ‘Fred’ en de haven. Bewoners jong en oud, bezoekers en werkenden kunnen allemaal profiteren van deze verbindende groene zone!

Het Statenkwartier is een mooie, maar versteende,wijk met weinig openbaar groen. Het oorspronkelijke ontwerp van de middenstrook (wandelpad) is in de loop der jaren verdwenen. De verwijderde keerlus van tramlijn 16 biedt kansen voor de wijk om een karakteristiek element in ere te herstellen en tegelijk te vergroenen. De wijk heeft immers een beschermde status als

Rijksbeschermd stadsgezicht. Naast planten, bomen, struiken en kruiden kunnen er bijvoorbeeld banken, tafels of een jeu de boulesbaan komen. Het aan de laan gelegen wijkgebouw en de dichtstbijzijnde scholen zouden er buitenactiviteiten kunnen organiseren. Bewoners krijgen de ruimte om wijk- en buurtborrels te houden. Bezoekers kunnen het gebruiken als prachtige wandelverbinding tussen de musea van de Internationale zone, de ‘Fred’ en de haven gebruiken.

Kortom: een plek die zorgt voor verbinding tussen wijkbewoners onderling en de aangrenzende gebieden.

Deze actie steunen? TEKEN DE PETITIE HIER

Speciaal voor journalisten:

Heb je vragen  over de Groene Kansen Statenkwartier, neem contact op met Marielle van der Ven, initiatiefnemer van de Groene Kansen Statenkwartier: 06-24236579

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.