Tot half augustus: Geveltuinenwedstrijd!

Steeds meer bewoners in onze mooie wijk hebben een geveltuin aangelegd. Dit kunnen we als Groene Kansen Statenkwartier (GKS), natuurlijk alleen maar toejuichen en ondersteunen.

Zo hebben we tijdens een thema bijeenkomst in het Couveehuis aandacht besteed aan de mogelijkheden van een geveltuin en konden bewoners tijdens de Actie Steenbreek op 24 april jongstleden stoeptegels en zand inleveren en in ruil daarvoor planten (én plantadvies) en tuinaarde meenemen. Bewoners reden af en aan met emmers, kruiwagens, fietsen en bakfietsen.

Win de Gouden Gieter!

Tijd om aandacht te besteden aan de resultaten. Daarom kondigen we een nieuwe actie aan: Op 15 september reiken we tijdens het wijkfeest de Gouden Gieter uit aan de beste geveltuin in de wijk. We beoordelen de geveltuinen op vier onderdelen:

  1. Onderhoud & Schoonheid
  2. Biodiversiteit
  3. Kleurrijk en vorm
  4. Ruimtegebruik

We wandelen twee-aan-twee door de wijk

De GKS werkgroepleden zijn de juryleden en wandelen vanaf nu tot ongeveer half augustus door de wijk op zoek naar geveltuinen die mee kunnen dingen naar de Gouden Gieter. Ze staan mogelijk stil voor uw huis en maken foto’s van de geveltuin. Dit zijn dus geen potentiële inbrekers of vandalen!

Aandragen geveltuinen voor nominatie

Ken je een geveltuin die volgens jou de Gouden Gieter verdient? Laat het ons weten via groen@statenkwartier.net. Wint de door jou voorgestelde geveltuin de Gouden Gieter, dan krijg je een kleine verrassing.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.