Dependance Europol aan de Scheveningseweg

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), een uitvoeringsorganisatie van het Rijk, heeft vanuit het Ministerie van Justitie en Veiligheid de opdracht gekregen om aanvullende huisvesting voor Europol te realiseren. Europol is dringend op zoek naar meer kantoorruimte en het pand aan de Scheveningseweg 64 moet daar deels in voorzien. Voordat Europol zijn intrek kan nemen in het pand dienen er eerst aanpassingen in en rondom het gebouw gemaakt te worden. In het kantoor zelf, zodat er gewerkt kan worden volgens de wensen van Europol en aan de buitenruimte – vooral de tuin – om te voldoen aan de veiligheidseisen die passen bij een internationale organisatie als Europol.

Op 7 mei jl. heeft met een aantal omwonenden en landschapsarchitect Annemieke Diekman de Bijeenkomst Groen plaatsgevonden (zie ook het eerdere artikel vorige maand hierover). Dit heeft geleid tot een groenplan wat het Rijksvastgoedbedrijf donderdag 11 juli (19.30 uur) zal presenteren. Je kunt je opgeven voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar david.bosch@rijksoverheid.nl.

Omgevingsvergunning

Inmiddels is de omgevingsvergunningaanvraag voor fase 1 ingediend bij gemeente Den Haag. De gemeente heeft 8 weken de tijd om tot een besluit te komen. Deze wordt bekendgemaakt op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken. Daarna hebben belanghebbenden 6 weken de tijd om een bezwaar in te dienen. De verwachting is dat de vergunning eind september wordt verleend.

Na de zomer start participatie voorkant gebouw (fase 2)

Na de zomer volgt een bijeenkomst om de participatie op te starten voor het hek en het entreepaviljoen aan de voorkant van het gebouw (fase 2). Als de datum van de bijeenkomst bekend is ontvang je hiervoor een uitnodiging. Tijdens deze bijeenkomst zal de aannemer aanwezig zijn en word je bijgepraat over wanneer welke werkzaamheden voor fase 1 starten.

Planning

  • 11 juli: presentatie groenplan
  • Half juli: aannemer bekend
  • September: start participatie hek en entreepaviljoen voorkant gebouw (fase 2) en kennismaking aannemer
  • Eind september: omgevingsvergunning fase 1 onherroepelijk
  • Oktober: start werkzaamheden fase 1
  • Begin 2025: afronding werkzaamheden fase 1

Meer weten hierover, mail ons dan gerust:
verkeer@statenkwartier.net

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.