Extra kantoorruimte Europol aan Scheveningseweg

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), een uitvoeringsorganisatie van het Rijk, heeft vanuit het Ministerie van Justitie en Veiligheid de opdracht gekregen om aanvullende huisvesting voor Europol te realiseren. Europol is dringend op zoek naar meer kantoorruimte en het pand aan de Scheveningseweg 64 moet daar deels in voorzien. Voordat Europol zijn intrek kan nemen in het pand dienen er eerst aanpassingen in en rondom het gebouw gemaakt te worden. In het kantoor zelf, zodat er gewerkt kan worden volgens de wensen van Europol en aan de buitenruimte – vooral de tuin – om te voldoen aan de veiligheidseisen die passen bij een internationale organisatie als Europol. Hierover hebben het Rijksvastgoedbedrijf, Ministerie van Justitie en Veiligheid en Europol gesprekken met de gemeente Den Haag gevoerd waaruit de plannen zijn voortgekomen die tijdens een op 8 april gehouden informatieavond zijn toegelicht door projectmanager van het RVB.

Die prima georganiseerde bijeenkomst in het kantoor aan de Scheveningseweg werd bijgewoond door: de buren, te weten bewoners Haegh appartementen en bewoners J. v. Oldenbarneveltlaan, het Wijkoverleg Statenkwartier, de Algemene Vereniging Natuurbescherming Den Haag (AVN), Schep Vastgoedbeheer, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Europol, Gemeente Den Haag en het RVB. Alle partijen kregen 8 april en krijgen in het vervolg van de procedure ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen en suggesties te doen en worden dus betrokken bij alle fases van dit project.
De aanpassingen in het gebouw hebben weinig impact op de omgeving. Het blijft een kantoorpand dat vernieuwd gaat worden en geschikt gemaakt gaat worden voor de medewerkers van Europol die hier gaan werken.
Vanwege veiligheidseisen zijn de aanpassingen rondom het gebouw iets ingrijpender. Zo moet er een zeven meter brede veiligheidszone worden, een vier meter brede observatiezone tussen de gevel en het drie meter hoge hek (met daarop overklimbeveiliging) gerealiseerd. En buiten het hek een drie meter brede detectiezone die vrij moet zijn van obstakels (geen bomen en planten welke het zicht/functie van de detectiecamera’s belemmeren).
Volgens het RVB wordt waarschijnlijk begin juli (voor de zomervakantie) een brede bijeenkomst georganiseerd om:

  • Plannen toe te lichten zoals deze zijn ingediend bij de gemeente.
  • Kennis te maken met de aannemer die medio september van start gaat en afspraken te maken
  • Participatie op te starten samen met ontwerpteam over uitstraling voorkant pand.

Onze indruk is dat het RVB zorgt voor goede en zorgvuldige participatie en communicatie. En wij blijven je graag op de hoogte houden!

Werkgroep VRO Wijkoverleg Statenkwartier
verkeer@statenkwartier.net

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.