De Statige Dames gaan uit eten (7): To Day

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

To Day

Het pand aan de Aert van der Goesstraat, waarin voorheen een shoarmazaakje zat, is omgebouwd tot een modern en prettig ogend restaurant. In de knusse ruimte staan de tafels op genoeg afstand ten opzichte van elkaar en er is een fijn terras. We worden zeer vriendelijk geholpen door de dame, die de bediening voor haar rekening neemt. Haar partner staat in de keuken en verstaat zijn vak.

Het eten

img_0440Het begint goed, we krijgen zonder problemen kraanwater en kunnen kiezen uit behoorlijk wat wijnen per glas en per fles. De menukaart is afwisselend samengesteld. Salades, soepen, grote en kleine hoofdgerechten, elke dag een wisselend vis- en vleesgerecht en genoeg keuze aan nagerechten. We besluiten te beginnen met de crispy gamba’s. Ze zijn inderdaad zeer knapperig en smaken heerlijk. Vervolgens proeven we de dagschotel vis (schelvis met groenten en aardappelpuree), de pittige pasta met gamba’s en de tournedos met champignons, boontjes en frietjes. Alles is even vers en goed bereid.img_0441

Als afsluiting testen we de keuken. Naast een crème brulee willen we graag een kaasplankje, maar dat staat niet op de kaart. Na kort overleg wordt er een prachtige kaasplank op tafel gezet; hulde aan de keuken!

En aan dat alles hangt een prettig prijskaartje. De voor- en nagerechten kosten tussen de € 5 tot € 8, de hoofdgerechten tussen € 10 en € 13.

Kortom, een uitstekend adres voor een lekker betaalbare maaltijd, of het nou ontbijt, lunch of diner is. De dames zijn ingenomen met deze aanwinst in de wijk.

Tip

Ga eens binnen achter het barretje kijken. Daar hebben ze een leuke ‘loungeplek’ waar je met zo’n 8-10 personen kunt borrelen.img_0444

De cijfers

Eten 8,5

Bediening 9

Entourage 7,5

Prijs kwaliteit 9

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een 8,5.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.