Start van bomenroute in het Statenkwartier

Kinderen van de Duinoordschool hebben vrijdag 19 juni als eersten een gedeelte van de nieuwe bomenroute gelopen. De routes zijn samengesteld in het kader van de viering van 100 jaar Statenkwartier.
uitleg bij OPCWFoto’s: Jacintha van Beveren

De groencommissie heeft twee routes samengesteld, waarmee de wijk door een groene bril bekeken kan worden. Het Statenkwartier is rijk aan bijzondere en monumentale bomen op de meest onverwachte plekken. Vaak lopen we hier gewoon aan voorbij, maar dankzij de bomenroute wordt de aandacht erop gevestigd.

De bomenroute begint bij de prachtige notenboom in de tuin van het Museon  en het Gemeentemuseum. Hier werd dan ook de route officieel geopend door stadsdeeldirecteur Mendy van Veen. Samen met de kinderen onthulde zij het eerste boombordje. Tekst en historische foto’s zijn te zien na het scannen van de boombordjes. Route en tekst zijn ook te vinden in de Statenkoerier (het magazine dat deze week huis aan huis verspreid wordt in het Statenkwartier) en op de website www.statenkwartier.net .
Mendy van Veen met kinderen
Na een “les” over het belang van bomen in de stad en een quiz over het aantal bomen in Den Haag (evenveel als het aantal inwoners!) kreeg iedereen een toepasselijke versnapering in de vorm van een boomstammetje.

De route
De kinderen werden uitgerust met een groene ballon en zo begon de rondleiding. Bas Steenks vertelde onderweg wetenswaardigheden over de bomen zoals het bijzondere boommonument met zonnepaneel, de bedreigingen voor de kastanjes en de verplaatste plataan die nu op het terrein van de Duinoordschool staat.

De routes eindigen op het Prins Mauritsplein, waar in het najaar een herdenkingsboom geplant gaat worden. Een impressie van deze amberboom kunt u bewonderen in nabijgelegen lunchroom Tasty.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.