Hartverwarmende balletvoorstelling tijdens midzomerpicknick

Meer dan 90 jonge balletdansers van balletschool Joke van der Kraan stalen zondag de harten van het publiek met hun optreden op de derde midzomerpicknick van het Statenkwartier. Voor dit jubileumjaar (100 jaar Statenkwartier) was door de dansschool een speciaal programma met zomerdansen gemaakt.Door Lisette Heuschen

Het grasveld van het Frederik Hendrikplein had een echte Scandinavische midzomervieringsfeer door de volledig in het wit geklede kinderen met bloemenkransen in het haar. Dat het zomerweer tegenviel, scheen niemand te deren. “Wpicknick-32670at lief!. Ach, wat schattig” was veelvuldig te horen. Ouders, grootouders en ander publiek stonden met vertederde gezichten en camera’s in de aanslag zichtbaar te genieten.

De meerderheid van de ballerina’s (er waren twee! jongetjes) bestond uit de allerkleinsten. Keurig met zijn allen op de grote plastic cirkel genoten ook zij zichtbaar. Sommigen zochten stiekem oogcontact met de ouders en zwaaide dan zo onopvallend mogelijk. Maar geconcentreerd bleven ze stuk voor stuk.

Zenuwachtig
Terwijl de ene danseres een serieus gezichtje van het opletten had, lachte de ander van oor tot oor. “Mijn dochter was best zenuwachtig”, vertelt een moeder. “Ze had al eens opgetreden maar was toen een stuk jonger en had er niet veel last van. Nu is ze wat jaartjes ouder en beseft ze heel goed dat er allemaal mensen staan te kijken. Maar ze hebben goed geoefend en alles ziet er prachtig uit. Ik ben een trotse moeder.”

Dat er goed geoefend was, was heel goed te zien. Bijna alles verliep vlekkeloos. Toen een van de ballerina’s uitgleed op het gladde plastic, maar moeiteloos de draad weer oppakte, kreeg ze een groot waarderend applaus.

De iets oudere kinderen brachten een dans die uit een combinatie vapicknick-32697n streetdance en klassieke balletbewegingen bestond. Natuurlijk was ook bij hen het thema midzomerviering. De voorstelling werd afgesloten met een gezamenlijke dans van alle kinderen, vrolijk zwaaiend met rood-witte zakdoeken. Tussen een erehaag van het publiek verlieten de dansertjes na afloop hand in hand het plein.

Na de voorstelling kwamen voorzichtig de eerste picknickers het grasveld op. Uitgerust met paraplu, regenjack en tassen vol met eten en drinken. De organisatie van het wijkoverleg stond klaar met haring en rosé. Helaas miezerde het, waardoor slechts enkelen op het grasveld deelnamen aan de derde midzomerpicknick. Op naar volgend jaar met mooi weer!

Foto’s Jacintha van Beveren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.