Pedicurepraktijk Statenkwartier viert 15-jarig bestaan

Bij mijn bezoekje aan de pedicurepraktijk Statenkwartier in de Adriaan Pauwstraat word ik enthousiast begroet door twee vrolijke langharige teckels. Maar geen zorgen voor diegenen die niet zo gesteld zijn op honden als uw redacteur: zij blijven uit de behandelkamer!

1500076-1 Pedicurepraktijk_Logo RGBPriegelen en frummelen
Ellen Hofman, het gezicht achter de Pedicure Praktijk Statenkwartier, viert deze maand het 15-jarig bestaan van haar praktijk aan huis.

Van huis uit is Ellen verpleegkundige. Na een aantal jaar in het LUMC te hebben gewerkt, maakte zij de overstap naar het vak van pedicure. “Ik houd van priegelen en frummelen, dat zit er van jongs af aan al in. Als ik een pukkeltje of plekje bij mij dochters zie, dan roepen zij: “Nee mam, niet aanzitten!”, zegt Ellen lachend.

DSC_0365Likdoorns of nagellak
Wat is nu precies het verschil tussen een behandeling bij een pedicurepraktijk en voetverzorging bij een schoonheidsspecialist?Ellen licht toe: “Voor een french manicure of een nagellakje moet je bij mij niet zijn. Ik behandel voetproblemen en adviseer mensen over het voorkomen van voetproblemen. Ik richt me meer op het medische aspect in plaats van het cosmetische aspect.” Wel krijgen klanten na afkoop van de behandeling een voetmassage. De meest voorkomende voetklachten die Ellen in haar praktijk tegenkomt zijn schimmelnagels en likdoorns.

Ellen is gecertificeerd lid van de Nederlandse brancheorganisatie voor Pedicures Provoet en ProCert en daarmee opgenomen in het Kwaliteitsregister Pedicures (KRP).

Van jong tot oud
Na al die jaren heeft Ellen het plezier in haar vak nog niet verloren. “Er komen zoveel verschillende mensen in mijn praktijk, met zoveel verhalen, dat maakt het werk afwisselend.”

Veel van haar klanten komen uit het Statenkwartier, maar ook mensen uit de Vogelwijk en de Archipelbuurt weten haar te vinden.Wie denkt dat alleen vrouwen haar praktijk bezoeken, heeft het mis. Veel mannen zijn klant en zelfs kinderen worden door Ellen geholpen, bijvoorbeeld voor hardnekkige wratjes of ingegroeide teennageltjes.

DSC_0366

 Ondergeschoven kindje
Heeft Ellen nog een tip voor ons? Jazeker! “Vaak verwaarlozen wij  onze voeten. Zorg goed voor ze en wacht niet te lang bij klachten, maar ga langs bij de pedicure of huisarts. Je voeten zijn zo belangrijk. Voetklachten kunnen doorwerken in het hele lijf, zelfs tot aan de nek!”

 

Voor meer informatie:
www.pedicurepraktijkstatenkwartier.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.