Ramblas/Willem de Zwijgerfestival komt er aan!

La Rambla is de beroemde, gezellige boulevard in Barcelona die uit delen opgebouwd is, Las Ramblas. Klassieke architectuur, artiesten, muziek en terrasjes gaan in elkaar over. Op zaterdag 4 juli bootsen we dat na in de Willem de Zwijgerlaan, tussen ‘De Fred’ en de Van Boetzelaerlaan.

Ramblas/Willem de Zwijgerfestival

Ramblas/Willem de Zwijgerfestival

Het wijkoverleg slaat de handen ineen met de lokale winkeliers en met stichting Willem de Zwijgerfestival, dat al vijf jaar het gelijknamige muziekfestival organiseert. Dit grootse openluchtfestival in het kader van 100 jaar Statenkwartier, biedt vermaak voor iedereen, jong en oud, expats en Hagenaars, van 15 uur tot 23.30 uur. Toegang tot het festival is gratis.

Culinair

Een flink aantal van onze lokale foodwinkeliers en restaurateurs zet hun beste beentje voor en verkoopt ons hun heerlijke, vers bereide eten om ter plekke te nuttigen. Vers gegrild vlees, sateetjes, crêpes, frietjes, diverse visspecialieiten, sapjes, broodjes en smoothies, sushi, hartige taarten, koffie en thee, ijs, noem maar op en het is er! We voorzien ruim in picknick- en statafels om al dit lekkers te verorberen en verkopen gekoelde frisdranken, bier en wijn.

Vermaak

Voor kinderen zijn op een veilig deel van het terrein diverse bronnen van vermaak georganiseerd, zoals een goochelaar en een ballonnenkunstenaar. De DJ zal de eerste uren van het festival speciale aandacht aan hen besteden. Daarnaast is er een half uur dansen met kinderen gepland. Voorts wordt voorzien in diverse speeltoestellen en er kan getekend worden in de kraam van het wijkoverleg. Met andere woorden, ouders hebben er geen kind aan….

Wijkoverleg

Het wijkoverleg zal een kraam bemensen voor alle activiteiten die het onderneemt in het kader van 100 jaar Statenkwartier. Daar zal ook het boekje Struinen door het Statenkwartier voor € 15 te koop zijn.

Muziek

Vanaf 15 uur, als het festival van start gaat, zal een DJ de sfeer erin brengen. Om 17 uur treedt Vuig Tuig op, een Nederlandstalige alternatieve pop/rockband die obscure rock afwisselt met begoochelende popliedjes. Om 19 uur zal coverband That’s Cool bekende nummers ten gehore brengen en vanaf 21 uur tot het einde speelt de slotact Knappe Mannen & Diva’s, om lekker bij mee te swingen.

Dans

Onderdeel van de Ramblas is een deel waar wekelijks mensen van overal vrolijk met elkaar dansen. Het dansprogramma is gebaseerd op de vele expats in de wijk. Drie volksdansleiders uit de omgeving hebben het plan gesmeed een demonstratie en workshop dans te geven. Kees Bras, Annemieke van Wijk en Marijke Gorter nemen ons mee in de wereld van dans. Van 16.15 tot 16.45 uur dansen zij met ons allen, waarbij de kinderen van harte uitgenodigd worden. En van 18.15 tot 18.45 uur nemen zij ons een half uur mee in de wereld van werelddansen.

Tramritten

In het kader van 100 jaar Statenkwartier kunt u op 4 en 5 juli ook een rit maken in een historische tram. Alle vertrektijden en overige informatie vindt u in dit bericht: historische tramritten in het Statenkwartier.

Programma

15 uur start festival met muziek van de DJ

16.15 uur tot 16.45 uur dans

17 uur optreden Vuig Tuig

18.15 uur tot 18.45 uur dans

19 uur optreden That’s Cool!

21 uur tot 23.30 uur optreden hoofdact Knappe Mannen & Diva’s.

4 antwoorden
  1. karel wagemans zegt:

    Tot op heden een hoop publiciteit over de Ramblas Willem de Zwijgerlaan op zaterdag 4 juli, maar (nog) geen woord over de home market op zondag 5 juli a.s. Is daar een reden voor?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.