Van Spectrum Design in de Fred naar avontuur in Afrika

Wat gebeurde er met Paul en Wendy Gieben van Spectrum Design op de Fred?

De Frederik Hendriklaan kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan speciaalzaken met een lange geschiedenis in de wijk en een trouw klantenbezoek. Toch vindt er af en toe een afscheid plaats zoals met Paul en Wendy Gieben van Spectrum Design gebeurde. Ze verlieten hun winkel in woninginrichting omdat ze ’toe waren aan een nieuwe uitdaging’ zoals ze het zelf destijds benoemden. Wij vroegen Wendy hoe het hen nadien vergaan is en wat de nieuwe uitdagingen inhouden.

Hoe gaat het met Paul, is hij met pensioen gegaan?
‘Met Paul gaat het heel erg goed’ vertelt Wendy enthousiast. ‘Hij is nog niet met pensioen hoor, hij heeft een praktijk opgericht waarbij hij werkt volgens de oud Indiase Ayurvedische methode. Paul specialiseert zich in verschillende massages, afgestemd op de persoon en de medische klachten. Maar je hoeft niet altijd eerst een klacht te hebben, het werkt ook heerlijk ontspannend en preventief’ voegt Wendy lachend toe. ‘Iedereen is welkom bij Bharosa!’

En wat ben jij gaan doen?
Raymond en Wendy‘Na eerst nog een tijdje als freelancer gewerkt te hebben werd een lang gekoesterde droom werkelijkheid, een wereldreis. Samen met mijn man en onze aangepaste Land Rover Defender gingen wij op pad. Van Den Haag door Europa, Afrika en Latijns Amerika. Het werd een bijzondere reis vol verrassingen en fantastische ervaringen, iedere dag van deze 27 maanden was weer anders. ‘ vertelt Wendy enthousiast.

En nu weer terug in Nederland, dat zal wel moeilijk wennen zijn?
‘Tijdens onze reis hebben vele mensen ons gevolgd en regelmatig ontvingen wij leuke e-mails en reacties op de site. Een veel gehoorde opmerking was: ‘Wat is het toch geweldig en bijzonder wat jullie allemaal meemaken, zoiets zouden wij nooit zelfstandig ondernemen!’ ‘Dit zette ons aan het denken: Wat zou het toch mooi zijn om meer mensen kunnen laten genieten van avontuurlijk reizen, niet alleen via verhalen maar vooral ook met eigen ervaringen. Zo ontstond het idee van Ibex Adventures: begeleide 4×4 reizen door Afrika’.

Dus jullie gaan weer terug naar Afrika?
‘Onze thuisbasis blijft gewoon Den Haag, wij begeleiden een aantal tours per jaar’ legt Wendy uit. ‘Ibex AdventuresRaymond en Wendy route specialiseert zich in avontuurlijke overland reizen door Afrika waarbij de nadruk ligt op Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe. Met je eigen groepje off road rijden in een 4×4, onder begeleiding van overland experts’.
Wat is jullie werkwijze?

‘Wij reizen uitsluitend met kleine groepen en zoeken naar de juiste balans tussen cultuur, natuur en avontuur, off the beaten tracks. Vrijheid en flexibiliteit zijn belangrijke elementen in de reis. We rijden een vooraf gestelde route maar dit kan in eigen tempo gedaan worden, we rijden niet alles in konvooi’ licht Wendy toe. ‘Neem de tijd als je uitgebreid bij de dieren wilt kijken of de omweg wilt nemen, maar kies ook voor de snellere route als je die dag op tijd wilt zijn voor een ontspannen middag op de campsite. ’s Avonds ontmoeten we elkaar weer op de afgesproken plaats. Grensovergangen en lastiger off road paden zullen we echter wel gezamenlijk doen’.

Heb je nog een tip voor onze lezers?

‘Jazeker! Neem een kijkje op onze website http://www.ibexadventures.nl Geniet met ons mee van het overland avontuur!’ En voor een meer ontspannen ervaring: www.bharosa-ayurveda.eu

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.