Fruitige zomerwijnen getest

 

door Frank van Ewijk

Op vrijdag 3 juni was het thema van de wijnclub Statenkwartier “Fruitige Zomerwijn”. Het aloude wijn-geur-wiel werd weer eens uit de kast gehaald om tijdens het blind proeven de relatie met alle soorten fruit te leggen. Dat bleek nog een hele opgave voor ons, amateur proevers.

aromawiel

Veneto

Winnaar van de avond was de Masi Frescariga Bardolino (2014), een prachtige rode wijn uit de Italiaanse streek Veneto met de fruitige smaak van kersen en pruimen. Deze is verkrijgbaar bij Gall en Gall aan de Frederik Hendriklaan voor € 9,99. Op een eervolle tweede plaats is de Singla uit de Rousillon geeindigd. Een wijn typisch voor deze streek van de Grenache Noir druif, aangevuld met Syrah. Eveneens een wijn met veel fruit, waarbij de kersen de overhand voeren. De wijn is lichtzoet en verkrijgbaar bij Kruid en Druif (10 Euro).

 

 

 

Witwinnende wijnen juni 2016

In de categorie witte wijn ging de beste score van de avond ook naar een Italiaanse wijn: de Anselmi San Vincenzo uit Veneto (2015). Een heerlijke smaak van tropisch fruit met ananas en mango, met daarnaast aangename zuren. Verkrijgbaar net onder een tientje bij Le Bouchon. Een eveneens vermeldenswaardige wijn is de “How I roll” van Philip Heinz, een verrassende frisse Chardonnay uit de Pfaltz. Deze wijn, met tonen van meloen en banaan, is verkrijgbaar via Baltazar, een recent gestarte kleinschalige wijnonderneming met alleen een website.

Na de zomer gaat de wijnclub weer verder met de proeverijen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.