September: Openluchtexposities van Noorderstrand tot Zuiderstrand

September 2018 zijn er vier verschillende openluchtexposities te bewonderen. De Keizerstraat presenteert vijftig replica’s van Nederlandse meesterwerken. Haags Gemeentearchief brengt de geschiedenis letterlijk dichtbij op de straat met een nieuwe foto-expositie. Bij Zuiderstrandtheater wordt een ode gebracht aan de Scheveningse vissersvrouw en op de boulevard staat de Noordzeevis uit Scheveningen in de etalage. Alle exposities zijn gratis te bekijken.

Vijftig Nederlandse meesterwerken
Dutch50 – Keizerstraat, van 25 augustus t/m eind december

Bewonder in de Keizerstraat vijftig van Nederlands bekendste meesterwerken. Van Jip en Janneke tot Mondriaan en Vermeer tot Dick Bruna. Deze replica’s zijn gemaakt door een anonieme kunstenaar. Op zaterdag 25 augustus wordt met een feestelijke themadag ‘Montmartre aan Zee’ deze tentoonstelling officieel geopend. De kunstwerken zijn in de avonduren verlicht. Tot het einde van het jaar is de expositie te zien in de oudste winkelstraat van Scheveningen.

 

 

 

Historische foto’s brengen Scheveningen van vroeger heel dichtbij
Historie aan Zee –  Billboardexpositie Haags Gemeentearchief – diverse locaties op Scheveningen 1 september t/m 1 december

Haags Gemeentearchief laat tot 1 december het prachtige Scheveningen van vroeger zien op 16 dubbelzijdige billboards die verspreid door de badplaats en het vissersdorp staan. De huidige fotoserie, die sinds begin juni te bewonderen was, wordt begin september gewisseld. De billboards geven een beeld Scheveningen als badplaats en vissersdorp. Ze laten bijvoorbeeld vissersvrouwen en badgasten zien, plezierbootjes en vissersboten, de Pier en verkopers van strandartikelen of souvenirs.

Ode aan Scheveningse vissersvrouwen
Foto-expositie ‘De vis wordt duur betaald’  – Zuiderstrandtheater, 6 t/m 30 september

Foto: Emi Barendse, Kwekers in de Kunst

Portretten, handen en verhalen van de Scheveningse vissersvrouwen zijn verbeeld in deze foto-expositie. Wanneer hun mannen op zee waren leefden deze bijzondere vrouwen hun soms harde maar vrije bestaan aan de wal. Altijd aan het werk, sterk, onafhankelijk en trots. Fotografe Emi Barendse maakte deze serie, geïnspireerd door ‘Op hoop van zegen’ van Heijermans. De expositie is te zien vanaf donderdag 6 september bij het terras van het Zuiderstrandtheater.

Noordzeevis uit Scheveningen
Smakelijke foto-expositie met 20 prominenten  – Boulevard t/m 30 september

Scheveningens trots: Noordzeevis. Twintig prominente Scheveningers en Hagenaren laten je kennismaken met bekende en minder bekende vissen uit eigen zee: van wijting tot rode poon. Wist je dat veel vers gevangen vis vanuit de haven direct naar het buitenland gaat? In Scheveningen geldt: vanmorgen gevangen, vanavond op je bord. De fototentoonstelling is tot eind september te zien op de boulevard tussen de Keizerstraat en Museum Beelden aan Zee. In het boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Scheveningens trots in verhalen en recepten’ lees je ook hun verhaal.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.