Campagne “autodelen”: parkeerdruk Statenkwartier verlagen

De gemeente Den Haag heeft een inschrijving gehouden om de parkeerdruk te verminderen. Inzet: autodelen in wijken met een hoge parkeerdruk stimuleren om aldus de leefbaarheid te vergroten. MyWheels heeft de aanbesteding voor Geuzen- en Statenkwartier gewonnen.

En goed voor uw portemonnee én goed voor het milieu

Autodelen is zonder meer financieel aantrekkelijk. Zowel voor degene die zijn auto uitleent, als voor degenen die de auto lenen. De eigenaar van de auto kan de vaste lasten van zijn auto snel terugverdienen en de gebruiker heeft geen vaste lasten.

Geen wonder dat deze vorm van mobiliteit snel terrein wint. Eens temeer omdat de auto steeds minder als statussymbool wordt gezien. Het zich snel en efficiënt kunnen verplaatsen wordt in toenemende mate bepalend voor de keuze van vervoer. Temeer omdat de kosten van een eigen auto alsmaar hoger worden.

En het mes snijdt aan twee kanten: want wanneer we in onze wijk auto’s gaan delen is dat ook heel aantrekkelijk voor de leefbaarheid (lagere parkeerdruk). Anders gezegd: Een van de doelstellingen van het Wijkoverleg Statenkwartier is om bij te dragen aan een goed woon- en leefklimaat in onze wijk. Duurzaamheid staat hierin centraal. Dit wordt op diverse manieren ingevuld en één hiervan is om het gedeelde autoverbruik te stimuleren en te faciliteren. Auto’s leggen immers druk op de beschikbare ruimte, maar ook op het milieu. Door het delen van auto’s (voor en door wijkgenoten) wordt onze wijk weer een stukje duurzamer.

Autodelen zonder ingewikkelde sleuteloverdracht

Om die lagere parkeerdruk extra te stimuleren mogen autobezitters in de wijken Geuzen- en Statenkwartier 1 jaar gratis van MyWheels Open gebruikmaken.

U heeft daarmee een partner met ervaring. Want MyWheels, het oudste deelplatform van Nederland, is inmiddels 25 jaar actief op het gebied van autodelen. MyWheels is een not-for-profitorganisatie die leefbare buurten belangrijker vindt dan winstmaximalisatie.

Wist u dat één klassieke deelauto gemiddeld 6 tot 9 auto’s bespaart in het straatbeeld?!? Recent onderzoek toont aan dat particulier autodelen positieve effecten heeft. Echter: door diverse barrières zoals de sleuteloverdracht, zijn deze positieve effecten nog te gering.

In 2017 heeft MyWheels daarom MyWheels Open geïntroduceerd, een techniek die het voor particulieren mogelijk maakt hun auto te delen zonder sleuteloverdracht. De auto kan worden geopend met een smartphone en worden gereserveerd via de website of app. Deze techniek wordt ingebouwd in de auto van een particuliere aanbieder en deze auto kan dan fulltime gedeeld worden.

MyWheels Open kost normaal gesproken €29 per maand voor de autobezitter. Dit bedrag kan al terugverdiend worden door de auto één keer te verhuren. En zoals gezegd: in onze wijk zal het eerste jaar gratis zijn. Kortom: wat let u om hier eens dieper in te duiken en het contact te leggen met MyWheels? U wordt er beter van, ons Statenkwartier wordt er beter van.

Kijk op www.open.mywheels.nl voor meer informatie.

Lees hier het verhaal van Marcel. Marcel gebruikt sinds februari van dit jaar MyWheels Open. (https://www.duic.nl/advertorial/autobezitters-opgelet-ook-autorijden-zonder-de-vaste-kosten/)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.